На Волині працівниця банку вкрала з рахунку інтернатівця 31 530 грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині працівниця банку вкрала з рахунку інтернатівця 31 530 грн
image
Назар Тарадюк / 07.11.2023 / 0 Коментарів

У Шацьку судили контролеру-касирку «Ощадбанку», яка зняла з рахунку вихованця Головненського інтернату «Центр освіти» 31 530 гривень. 

Про це йдеться у вироку Шацького районного суду.

Обвинувачена розповіла, що у квітні 2018 року вона зняла з рахунку потерпілого кошти у сумі 31530 грн, які хотіла витратити на лікування матері, яка є інвалідом 2 групи. Жінка хотіла оплатити матері операцію по зору, яку планувала зробити в клініці «Філатова» у м. Одесі. Тоді вартість операції була 1000 євро.

Однак мати тривалий час вагалася чи проводити операцію, оскільки вважала, що після операції у неї може погіршитися зір. Зняті з рахунку клієнта гроші, обвинувачена з приміщення ощадкаси не виносила, вони лежали у ящику під столом.

Коли мати відмовилася від проведення операції, то касирка повернула вказану суму коштів на рахунок потерпілого. У вчиненому розкаюється, розуміє, що вчинила неправильно.

Представник потерпілої особи зазначив, що 3 вересня 2018 року зазначену суму коштів повернули на рахунок.

Ексдиректорка Головненської спеціалізованої школи «Центр освіти» Волинської обласної ради зазначила, що до закладу з`явилися працівники АТ «Ощадбанк» для перевірки особового рахунку її вихованця. Останній був вихованцем закладу до закінчення 10 класу. Виявилося, що з особового рахунку інтернатівця зняли кошти. У кожного вихованця закладу наявні ощадні книжки та паролі, які знаходять у закладі освіти. Самостійно кошти зняти вихованці не можуть. У разі потреби у знятті коштів дитина пише заяву, класний керівник її погоджує і після цього уповноважена особа може зняти кошти з рахунку вихованця на його потреби. Встановили, що працівники закладу гроші не знімали.

Тоді ревізійний відділ Волинського обласного управління АТ «Ощадбанк» перевірив певні документи та виявив факт порушення, вчинений касиркою.

Суд призначив жінці 3 роки і 6 місяців позбавлення волі, але її звільнили від відбування покарання, якщо вона протягом 1 року 6 місяців іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *