На Волині прикордонницю підозрюють у переправленні чоловіків у Польщу

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині прикордонницю підозрюють у переправленні чоловіків у Польщу
image
Назар Тарадюк / 13.09.2024 / 0 Коментарів

26-річній молодшій інспекторці прикордонної служби на Волині повідомили про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Про це інформує пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, підозрювана налагодила канал систематичного переправлення до Польщі військовозобов'язаних через офіційні пункти пропуску.

Встановили, що попри відсутність законних підстав на виїзд за кордон, прикордонниця дозволяла окремим чоловікам призовного віку, у яких перевіряла документи, покидати країну під час війни. Вона не вносила щодо таких осіб відомості до інтегрованої інформаційно-телекомунікаційної системи «Гарт-1», тож вони могли безперешкодно перетнути держкордон під час війни.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність службовиці. Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу ДБР та спільно із Західним регіональним управлінням ДПС України.

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 5 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *