На Волині стартували тренінги з медіації від ГО «Є-Жінка»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині стартували тренінги з медіації від ГО «Є-Жінка»
image
Еля Коротинська / 04.10.2023 / 0 Коментарів

4 жовтня у селі Лище розпочався дводенний тренінг на тему "Мистецтво медіації та комунікативні навички у співпраці представників органів місцевого самоврядування, державної влади та внутрішньо переміщених осіб". Захід організувала Громадська організація "Є-Жінка" в рамках проєкту «Розвиток потенціалу ОГС та ініціативних груп у регіонах України з високою концентрацією ВПО щодо впровадження гендерних питань у гуманітарній діяльності (GiHA)».

Тренінги відбуватимуться в партнерстві з ГО «Бюро гендерних стратегій та бюджетування» за підтримки Гуманітарного фонду для України (UHF). Їх проводять для представників органів місцевого самоврядування, державної влади та внутрішньо переміщених осіб з метою розвитку комунікативних навичок, здобуття базових знань та навичок медіації, покращення психоемоційного стану учасників.

До проведення тренінгів залучають професійних медіаторів, юристів та психолога. Зокрема, захід проводять:

  • Яна Кінах - голова ГО “Є-Жінка”, медіаторка (включена в реєстр медіаторів Координаційного центру з надання БВПД), керуюча партнерка Адвокатського об’єднання “General Legal Group”, адвокатка зі стажем 8 років, Випускниця Програми «Адвокат майбутнього»), випускниця Інституту міжнародного розвитку Левіта (Сполучені штати Америки) “Критичне мислення та адвокатура як основа вільного суспільства”;
  • Оксана Щесюк - медіаторка (включена в реєстр медіаторів Координаційного центру з надання БВПД), адвокатка зі стажем більше 10 років, випускниця Програми «Адвокат майбутнього», випускниця Академії правозахисниць «ЮрФем» (2022-2023), тренер акредитований НААУ.
  • Наталія Хвищук - членкиня ГО “Є-Жінка”, адвокатка, співзасновниця Юридичної компанії “PRAVNYCHA”, спікерка в OnlineLawSchool, тренерка неурядової Громадської організації ELSA.

«Навики медіації в нинішній час стануть у нагоді будь-кому, адже нині кожен має знати основи альтернативного вирішення конфліктів і споріво. Особливо це потрібно тим, хто працює з людьми - представникам громадського активу і особливо працівникам органів місцевого самоврядування, які приймають осіб. Мова про незахищені верстви населення, вразливі групи людей, у тому ж числі - вимушено переміщених осіб, військових і їхні сім'ї», - розповідає Яна Кінах.

Перші дводенні тренінги проводять для активу Ківерцівської громади, а вже наступного тижня захід відбудеться у Луцьку.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *