На Волині судять ексдиректора лісогосподарського підприємства: за що

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині судять ексдиректора лісогосподарського підприємства: за що
image
Назар Тарадюк / 25.01.2024 / 0 Коментарів

На Волині судитимуть ексдиректора одного з державних лісогосподарських підприємств, депутата міської ради через заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем, відмивання коштів, одержаних злочинним шляхом, умисного ухилення від сплати податків у великих розмірах, складання, видачі та використання завідомо підроблених офіційних документів.

Про це інформує прокуратура області.

За даними слідства, упродовж 2019-2021 років посадовець за попередньою змовою з головним бухгалтером підприємства, залучивши п'ять суб'єктів господарювання, розтратив державне майно на загальну суму понад 14,7 мільйона гривень, безпідставно перераховуючи грошові кошти з банківського рахунку підприємства за нібито надані послуги з ремонту транспортних засобів, автоперевезення, ремонту приміщень, вивозу сміття, навантаження лісопродукції, постачання товарно-матеріальних цінностей, які фактично не надавалися.

При цьому фігуранти провадження складали, видавали та використовували завідомо підроблені офіційні документи про надання таких послуг. Кошти, виведені із підприємства, переводили у готівку та розподіляли між собою.

Окрім того, з грудня 2019 року по жовтень 2021 року директор підприємства із головним бухгалтером ухилилися від сплати податків та зборів в сумі майже 5,7 млн гривень. На цей час обвинувачений обіймає посаду директора одного з регіональних лісових офісів державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Головний бухгалтер та четверо залучених у незаконні оборудки суб'єктів господарювання також постануть перед судом. Матеріали щодо п'ятого – виділене в окреме провадження через його перебування за кордоном. На майно обвинувачених наклали арешт.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *