На Волині судитимуть бізнесмена, який постачав продукцію в росію

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині судитимуть бізнесмена, який постачав продукцію в росію
image
Назар Тарадюк / 02.11.2023 / 0 Коментарів

Щодо директора волинського підприємства до суду скерували обвинувальний акт за фактом провадження господарської діяльності у взаємодії з росією.

Чоловіка судитимуть за ч. 4 ст. 111-1 КК України, - інформує прокуратура Волині.

За даними слідства, керівник підприємства у Києві та директор волинської компанії, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів спецтехніки, розробили та реалізували тіньову схему продажу до росії стратегічно важливої продукції, яка може використовуватись в оборонно-промисловому комплексі рф.

Упродовж лютого-липня 2022 року, задіявши фірму-посередника на території Євросоюзу, ділки нелегально експортували майже 200 тис одиниць критично важливих виробів.

Суд визнав керівника столичного підприємства, який був пособником у реалізації злочинних оборудок, винуватим у вчиненні злочину та призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі зі встановленням однорічного іспитового строку та позбавленням на 10 років права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій.

Нині ж перед судом постане керівник волинського підприємства-виробника.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не доведуть в законному порядку і встановлять обвинувальним вироком суду.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *