На Волині триває будівництво укриттів: що відомо

image
Назар Тарадюк / 20.12.2023 / 0 Коментарів

У Волинській області триває будівництво укриттів за кошти цільової субвенції з державного бюджету.

За дорученням начальника ОВА Юрія Погуляйка хід будівельних робіт проінспектували його заступники Сергій Мовенко та Юрій Гупало. Про це інформують на сторінці Волинської ОВА.

Нагадаємо, цьогоріч із державного бюджету для будівництва нових захисних споруд на Волині передбачили 47 млн гривень. На умовах співфінансування із місцевих бюджетів ці кошти спрямували на чотири заклади: Рованцівський ліцей, ліцей №1 м. Ковель, Ківерцівський ліцей №2 та Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Укриття Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою має площу 600 м.кв. Побудоване відповідно до державних будівельних норм, які вступили у дію з 1 листопада 2023 року. Розраховане на одночасне перебування 500 учнів. Згідно проєкту передбачено оснащення меблями, генератором та відповідним обладнанням, необхідним для навчання.

Укриття Рованцівського ліцею передбачили для 300 дітей, загальна площа забудови 1000 м.кв. Наразі в ліцеї навчається 475 учнів. Споруда вміщатиме одночасно усіх школярів.

У Ківерцівському ліцеї №2 укриття будується для 150 учнів. Загальна кількість школярів – 256. Тож навчання проводитимуть у дві зміни.

Ліцей №1 м.Ковель будують укриття площею 622 м.кв. Загальна кількість учнів 1282. Тут також передбачається навчання у дві зміни.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *