На Волині виявили податкових порушень на понад 530 млн грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині виявили податкових порушень на понад 530 млн грн
image
Назар Тарадюк / 25.10.2024 / 0 Коментарів

На Волині впродовж січня-вересня 2024 року завершили 1173 перевірки платників податків.

Про це інформує управління аудиту Головного управління ДПС у Волинській області.

При плануванні та проведенні перевірок податківці застосовують ризикоорієнтований підхід. Тож більшість проведених контрольно-перевірочних заходів  – фактичні перевірки бізнесу з високим ступенем ризику. Насамперед, йдеться про перевірки суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері роздрібного продажу підакцизних товарів (горілчаних, тютюнових виробів та пального).

Аналітика свідчить, що з початку року в області провели 699 фактичних перевірок, 51 планову перевірку та 423 позапланових контрольно-перевірочних заходів.

Податковий аудит платників податків був досить ефективним: за його результатами донарахували та узгодили грошових зобов’язань на понад 536 мільйонів гривень,  зменшили суми бюджетного відшкодування ПДВ на 86,8 мільйона гривень, зменшили від’ємне значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ на 419 мільйонів гривень і від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток (збитки) на 275,1 мільйона гривень.

Довідково: відповідно до Національної стратегії доходів пропонується запровадити процедури Е-аудиту. Удосконалення процесів організації проведення перевірок  передбачає зниження впливу «людського фактора» на процеси проведення перевірок, цифрову трансформацію контрольно-перевірочної роботи та підвищення ефективності контролю, оперативне виявлення ризикових операцій.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *