На Волині з підприємця стягнули майже мільйон гривень

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині з підприємця стягнули майже мільйон гривень
image
Назар Тарадюк / 13.10.2023 / 0 Коментарів

Господарський суд Волинської області визнав недійсними рішення тендерного комітету і договір про закупівлю товарів та стягнув із суб'єкта господарювання майже мільйон гривень, отриманих із бюджету у результаті нечесних торгів.

Про це відомо з прокуратури області.

З'ясувалося, що управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради, проводячи закупівлю меблів для закладів загальної середньої освіти, обрало переможцем торгів одного з підприємців, які узгоджували свої дії та не змагалися між собою, що є обов’язковою умовою конкуренції та необхідною умовою визначення переможця.

Рішенням Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України у жовтні 2022 року встановлено факт вчинення цими підприємцями при проведенні процедури закупівлі антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів.

Узгодження суб'єктами господарювання своїх пропозицій призвело до придбання товару за рахунок бюджетних коштів за відсутності конкуренції та при формальному створенні учасниками тендеру її видимості.

Відтак за втручання прокуратури із підприємця буде стягнуто 984 тисячі гривень, які згодом підуть у дохід держави.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *