На Волині з підприємця в бюджет держави стягнуть понад 400 тисяч

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині з підприємця в бюджет держави стягнуть понад 400 тисяч
image
Назар Тарадюк / 05.07.2023 / 0 Коментарів

На Волині за рішенням двох судів з постачальника, який під час тендеру вчинив антиконкурентні дії, стягнуть більше 400 тис. гривень у дохід держави.

Про це інформує прокуратура області.

Північно-західний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Волинської області, яким визнали недійсним договір про закупівлю товарів на суму 431 тис. грн, укладений Управлінням освіти Нововолинської міськради із приватним контрагентом.      

Працівники територіального відділення Антимонопольного комітету України у цьому випадку викрили змову суб’єктів господарювання на відкритих торгах із закупівель товарів за бюджетні кошти.

Оскільки такі дії учасників не узгоджувалися із принципами публічних закупівель, прокурори звернулися в суд, який визнав договір недійсним та стягнув кошти з недобросовісного підприємця.

До слова, у 2023 році прокурори пред’явили три таких позови про визнання недійсними договорів про поставку товарів і стягнення у дохід держави майже 2 млн гривень, два з яких, на суму понад 1,5 млн грн, перебувають на розгляді.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *