На Волині за державну зраду судитимуть працівника «міністерства днр»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині за державну зраду судитимуть працівника «міністерства днр»
image
Назар Тарадюк / 05.07.2024 / 0 Коментарів

Прокурори Волині скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо держзради та колабораційної діяльності мешканця селища Волноваського району Донецької області.

Про це інформує пресслужба обласної прокуратури.

За даними слідства, після окупації Волновахи російськими військами командир відділення однієї з частин 11 Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Донецькій області, підтримуючи проросійські ідеї, перейшов на бік ворога, зрадив Присязі особового складу органів і підрозділів цивільного захисту України та погодився обійняти посаду командира відділення в «государственном бюджетном учреждении «пожарно-спасательный отряд г. Волноваха министерства по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий днр».

Працюючи у псевдооргані, він надавав окупантам допомогу у веденні підривної діяльності проти України та просував ідеї проросійської спрямованості.

Окрім того, для подальшого встановлення у Волноваському районі Донецької області окупаційної влади, штучного створення у мешканців хибних уявлень про добрі наміри окупаційних військ та незворотного і стабільного існування на території влади рф та ідей «руского міра», «командир відділення» брав участь у агітаційних заходах та святкуваннях з нагоди російських свят.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *