На Харківщині від ворожого обстрілу загинула 12-річна дитина та жінка

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Харківщині від ворожого обстрілу загинула 12-річна дитина та жінка
image
Оля Коновалова / 31.05.2022 / 0 Коментарів

Сьогодні зранку російські війська вкотре обстріляли Харківщину. Внаслідок цього загинула 12-річна дитина та жінка. 

За минулу добу в області загинули троє людей і 14 постраждали, повідомив у Телеграмі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«За минулу добу ворог обстрілював Основ'янський та Київський райони м. Харкова та Харківський, Ізюмський, Чугуївський та Богодухівський райони області. На жаль, є 3 загиблих. Жінка в смт Коротич Харківського району, чоловік в с. Уди Богодухівського району та жінка в смт Чкаловське, Чугуївський район. Загалом по області поранення отримали 14 мирних мешканців», - повідомив голова ОВА.

За його словами, із 14 поранених – четверо мешканців Харкова, в тому числі 16-річний хлопець. В смт Коротич Харківського району постраждали 5 цивільних, в тому числі дівчина 13 років. 

«Сьогодні зранку обстріли населених пунктів області продовжились. В с. Іванівка Ізюмського району загинула дитина 12 років, 1 цивільний отримав поранення. Ще одна жінка загинула в Золочеві», - поінформував Синєгубов.

30 травня внаслідок російських ракетних ударів на Харківщині зруйновано дві школи.

«Дві ракети зруйнували дві школи. Ворог продовжує знищувати освітню та культурну інфраструктуру», - сказав Синєгубов.

Бойові дії, зазначає голова ОВА, тривають на півночі та північному сході області.

«Там ворог намагався контратакувати позиції наших Збройних сил, однак успіху не мав, відійшов на раніше зайняті позиції та зосередив увагу на їх обороні», - повідомив він.

На Ізюмському напрямку ЗСУ так само свої позиції тримають і намагаються не пропускати ворога до Луганської та Донецької областей.

Синєгубов також зазначив, що всередині області «триває велика міграція»: люди шукають більш безпечні місця для проживання. «Наприклад, із того ж Ізюмського напрямку перебираються до Первомаського, Краснограду і намагаються там улаштувати свій побут. Харків’яни продовжують повертатися в місто, зокрема, на 602- мікрорайон Салтівки", - додав він.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *