Скільки коштів на закупівлі для військових витратила мерія Ківерців

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Скільки коштів на закупівлі для військових витратила мерія Ківерців
image
Еля Коротинська / 21.06.2023 / 0 Коментарів

Голова Ківерцівської міської ради Олександр Ковальчук повідомив, що з бюджету територіальної громади на потреби військовослужбовців вже виділено 77 мільйонів гривень. Про це він заявив у своєму зверненні з приводу резонансної теми – будівництва стадіону за 145 мільйонів гривень.

21червня Олександр Ковальчук вирішив оприлюднити відкрите звернення до всіх тих, «хто висловив свою конструктивну, чи деструктивну думку». І зокрема, розповів, скільки Ківерцівська міська рада виділила з бюджету на потреби військових:

«Ківерцівська міська рада з перших днів повномаштабного вторгнення активно допомагає Захисникам боронити нашу державу від російського ворога. Разом уже виділено 77 мільйонів гривень на потреби військовослужбовців, і ця сума буде збільшуватись аж до самої Перемоги, оскільки ми продовжуємо отримувати запити та виділяти кошти на усі потреби наших Захисників», - йдеться у зверненні Олександра Ковальчука.

Журналісти видання «Insider Media» вирішили промоніторити усі закупівлі Ківерцівської міської ради та її структурних підрозділів, розміщені на майданчику ProZorro. Однак, там ми відшукали лише 18 закупівель проведених з початку повномасштабного вторгнення, де чітко вказано, що товари і техніку придбано для потреб військових.

Загалом на це з бюджету Ківерцівської територіальної громади витратили не 77 мільйонів, як заявляє Олександр Ковальчук, а всього лише 19 752 721 грн.

Журналісти видання підрахували, що з початку повномасштабного вторгнення, Ківерцівська міська рада закупила товарів та послуг загалом на суму 211 603 144 грн. Гуманітарний відділ, як окрема юридична особа, з 24 лютого провела та оголосила про проведення тендерів ще на 145 872 923 грн. В цю ж суму входить і вартість реконструкції стадіону у місті Ківерці. Ще на 361 990 грн провело тендерів і закупівель КП «Ківерцівське міське виробниче управління житлово-комунального господарства».

Тож загалом міська рада (не враховуючи закупівлі КП «Ківерцівський центр первинної медичної допомоги») з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, станом на 21 червня 2023 року оголосила і провела тендерів і закупівель товарів і послуг загалом на суму 357 838 057 грн.

Водночас цю публікацію нашої редакції так прокоментували в Ківерцівській міськійраді. Публікуємо коментар без змін і правок:

 

Оскільки, від початку введенного воєного стану законодавсто, яким регулюється проведенння публічних закупівель постійно змінювалось і змінюється, то отримати повну інформацію з офіційного майданчика публічних закупівель Prozorro може далеко не кожен.

Це пояснюється різними строками та різним порядком оприлюднення інформації відповідно до вимог закону і воєнного стану.

На кожне звернення військових міська рада реагує вчасно, в межах повноважень і закону.

Для матеріально технічного забезпечення військовослужбовців закупляли форму, взуття, пальне, генератори, шини, ноутбуки, системи нічного відеонагляду, радіоапаратуру, квадрокоптери, квадроцикли, зарядні станції та багато іншого.

Перелік цих закупівель значно ширший, ніж в оприлюдненій інтернет виданням статті.

Також повідомляємо, що окрім закупівель, відповідно до запитів військових частин, міська рада спрямовувала субвенції з місцевого бюджету в державний бюджет на виконання програм соціально-економічного розвитку. Тобто з бюджету громади перераховувались кошти на військові частини, а вони безпосередньо самостійно їх освоювали.

Варто зауважити, що самої лише субвенції було виділено в розмірі понад 30 мільйонів гривень, що далеко не відповідає інформації оприлюдненій вищезгаданим інформаційним виданням.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *