Начальника відділу Підгайцівської сільради судитимуть: що відомо

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Начальника відділу Підгайцівської сільради судитимуть: що відомо
image
Назар Тарадюк / 04.07.2023 / 0 Коментарів

До суду скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення начальником відділу Підгайцівської сільської ради службового підроблення та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану (ч.1 ст. 366, ч.4 ст. 191 КК України).

Про це інформує прокуратура Волині.

Слідство встановило, що у березні 2023 року сільрада уклала із приватним підприємством договір про виготовлення проектної документації щодо будівництва споруди цивільного захисту на території одного з освітніх закладів.

За кілька днів після укладення договору, достовірно знаючи, що документація не виготовлена, начальник відділу підписала акт виконаних робіт із внесеними в нього завідомо неправдивими відомостями.

На підставі підробленого посадовицею документа кошти за не виконані роботи у сумі понад 287 тис грн були перераховані із бюджету громади на рахунки підприємства.

Вирішується питання про відсторонення обвинуваченої від посади.

Зауважимо, що у ході досудового розслідування підприємство повернуло громаді неправомірно перераховані кошти.

Далі – слово за судом.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не доведуть в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, Чиновника громади на Волині судять за хабар в $4,4 тис.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *