Найбільший у росії свинцевий завод зупинився через припинення експорту

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Найбільший у росії свинцевий завод зупинився через припинення експорту
image
Оля Коновалова / 06.07.2022 / 0 Коментарів

Найбільший російський завод із виробництва вторинного свинцю "Фрегат" зупинив роботу. Кілька інших підприємств готуються до закриття чи йдуть на ремонт. Виробництво зупиняють через неможливість експорту продукції — мінпромторг рф не видав жодної ліцензії на вивезення. Експерти вважають, що причина в побоюваннях щодо можливого дефіциту свинцю для оборонної промисловості.

"Фрегат" випускає до 40 тис. тонн свинцю та сплавів на рік, тобто близько 25% всього обсягу виробництва цього металу в рф. Загалом у рф випускають свинець кілька десятків заводів. З 200 тис. тонн вторинного свинцю, що випускаються ними, більша частина продається за кордон, в 2021 році, наприклад, продано 127,3 тис. тонн.

Вторинний свинець виробляється з вторинної сировини – переважно старих акумуляторів. Первинне виробництво в рф було припинено після закриття свинцевого цеху у владикавказі у 2018 році.

Враховуючи, що є ризик залишитися без свинцю, який активно використовується у військовому машинобудуванні і в патронній промисловості, на тлі низького внутрішнього попиту експерти радять владі почати закупівлі металу в стратегічний резерв.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *