Народний депутат України Валерій Стернійчук ініціював діагностику дітей із вродженими вадами серця на Волині. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Народний депутат України Валерій Стернійчук ініціював діагностику дітей із вродженими вадами серця на Волині. ФОТО
image
Оля Коновалова / 25.11.2022 / 0 Коментарів

Продовж двох днів у Луцьку і в Ковелі за сприяння народного депутата України Валерія Стернійчука відбувся прийом спеціалістів дитячої кардіології та кардіохірургії Інституту серця МОЗ України. Серед спеціалістів, які оглянули дітей із вродженими і набутими вадами серця — лікар-хірург Дмитро Гарбуз та спеціаліст із УЗД-діагностики серця, кардіолог Олена Гурина

Найперше медики відвідали Волинську обласну дитячу клінічну лікарню, де на огляд записалось понад 50 дітей. Загалом в області на обліку перебувають майже 1000 діток із набутими і вродженими вадами серця. За підсумками першого дня огляду медики скерували на оперативне втручання 10 маленьких пацієнтів.

«Ми завжди кажемо батькам правду і окреслюємо ситуацію, яка з дитиною. Дуже добре, що в дитячій лікарні до огляду відібрали дітей із проблемами серця, які потребують контролю. Окремих ми скерували на оперативне втручання. Краще зробити операцію в малому віці, аби у майбутньому дитина могла нормально і повноцінно жити», - зауважив лікар-кардіохірург Дмитро Гарбуз. 

Спеціалісти оглядають дітей за допомогою власної апаратури, аби надалі, ті, хто потребуватиме оперативного втручання, мали усі необхідні дані УЗД-обстеження. 

За словами мами трирічної пацієнтки Катерини Романюк, на діагностику київських спеціалістів чекала давно. Тепер отримавши відповіді на всі запитання, щодо здоров’я дитини, знатиме як її лікувати в подальшому.

Другого дня медики працювали в Ковельскому МТМО, куди з територіальної громади з’їхались понад 30 сімей з дітьми, віком від одного місяця. Фактично кожен четвертий із них потребує оперативного втручання і нагляду лікарів. 

За підсумками двох днів огляду дітей із вродженими і набутими вадами серця Валерій Стернійчук зазначив:

«Вдячний лікарям-кардіологам з інституту серця, що відгукнулись допомогти з діагностикою. Керівникам медзакладів, що організували прийом дітей, та своїй команді депутатів на місцях, помічникам, які зробили все, аби ці огляди відбулись в Ковелі та Луцьку. Переконаний, що дбати про дитяче здоров’я вкрай важливо, адже маленькі серденька мають битись в правильному ритмі і бути здоровими», - зазначив Валерій Стернійчук.

Усі обстеження та висновки медики передали батькам маленьких пацієнтів. А тих, хто потребуватиме лікування і оперативного втручання, чекатимуть в Києві. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *