Навчальні збори територіальних військ білорусі: відсутність мотивації

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Навчальні збори територіальних військ білорусі: відсутність мотивації
image
Назар Тарадюк / 17.05.2024 / 0 Коментарів

У Річицькому районі Гомельської області починається навчальний збір з військовозобов'язаними територіальних військ.

За повідомленнями Міністерства оборони білорусі, управління процесом збору візьме на себе голова місцевого райвиконкому, оскільки у самого Міністерства банально немає грошей.

У рамках збору планується відпрацювати процеси прийому військовозобов'язаних та їх забезпечення з використанням місцевих ресурсів мобілізаційного базування. Також заплановано відновлення навичок командного складу та підготовка військовозобов'язаних до виконання завдань згідно з їхніми спеціальностями. Крім того, планується навчання формуванню, підготовці та використанню загонів народного ополчення.

Очікується, що збір дасть змогу підвищити навички посадових осіб виконавчих комітетів у формуванні територіальних військ, а військовозобов'язаних - у виконанні завдань за призначенням. Територіальні війська в білорусі скликають тільки в період війни або напруженої воєнно-політичної ситуації, до них входять ті, хто відслужив у запасі, а також добровольці, залучені відповідно до закону «Про народне ополчення».

Ніякого бажання і навіть інтересу в учасників занять не спостерігається. Фактично, у зборі беруть участь в основному пенсіонери, яким нема чого робити, тоді як молодь Білорусі не виявляє інтересу до служіння на підтримку кровожерливого режиму Лукашенка.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *