Не була в лікаря більше 30 років: у Луцьку жінці видалили велику пухлину

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Не була в лікаря більше 30 років: у Луцьку жінці видалили велику пухлину
image
Оля Коновалова / 12.09.2022 / 0 Коментарів

У Медичному об'єднанні Луцької міської територіальної громади днями видалили велику пухлину 50-річній пацієнтці. 

Про цей випадок повідомили на фейсбук-сторінці медзакладу.

«Нещодавно у наше відділення поступила 50-річна жінка з гострим болем у животі. Не була на огляді у гінеколога 34 роки (!). Провели ургентну операцію, при якій видалили пухлину яєчника, яка містила 5 літрів рідини і була перекручена.

Ні збільшений живіт, ні періодичний біль, не заставили жінку звернутися до лікаря», - каже завідувачка відділення ургентної гінекології Алла Воробей.

Про ще один випадок розповів лікар акушер-гінеколог Святослав Антоненко.

«На нічному чергуванні поступила молода дівчина із травматичним розривом промежини, яка збирала картоплю і потрапила під лезо комбайна. Виконали ургентну операцію, зупинивши кровотечу. Зробили все, щоб жінка не залишилась інвалідом. Спільними зусиллями лікаря і пацієнтки завдяки комплексному успішному лікуванню через 14 днів дівчина виписана додому».

Серед ургентних гінекологічних випадків, з якими до медзакладу звертаються жінки є певний відсоток ушкоджень, тобто, розривів і травм статевих органів, які не пов'язані із пологами.

У відділенні ургентної гінекології клінічної лікарні лікували пацієнток із такими діагнозами: гематома статевої губи після падіння в басейні, травма статевих губ після падіння з велосипеда, розрив промежини після падіння на арматуру, розрив клітора після падіння з висоти (пацієнтка мила вікно).

Тож, медики вкотре наголошують про необхідність профілактичних оглядів у лікарів та своєчасному зверненні за меддопомогою.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *