Їхав танком київською трасою: історія офіцера волинської бригади

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Їхав танком київською трасою: історія офіцера волинської бригади
image
Назар Тарадюк / 14.01.2023 / 0 Коментарів

Андрій – бойовий командир одного з танкових підрозділів волинської 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. За місяць після важких боїв на Київщині та Житомирщині отримав медаль "За військову службу Україні".

Про це повідомляють на сторінці бригади. 

За 11 місяців повномасштабної війни боєць удостоївся низки інших нагород та державних відзнак. 

"Знаєте, 24 лютого відчуття були дуже дивні: я, попри вже набутий бойовий досвід, не міг уявити, що в січні буду їхати Київською трасою серед мирного потоку автівок, а вже в лютому тією ж Київською трасою їхатиму на танку напереріз ворогу", – каже Андрій.

Після боїв на Київщині та Житомирщині разом зі своїм підрозділом волинянин знищував ворога на Миколаївщині. Пригадує: форсував річку на Харківщині, протистояв противнику на Донбасі, і знову повертався разом із побратимами на Харківщину.

Скільки ворожих танків знищив його підрозділ – уже не рахує. Додає: усі військові-танкісти волинської бригади готові швидко освоїти будь-яку іноземну техніку: "І "Леопардам", і "Леклеркам", і "Абрамсам", і "Меркавам" дамо раду. Наші хлопці не просто схоплюють на льоту все. Ми й на наших танках робили і робимо таке, що багатьом і не снилося".

Вдома на бійця чекають дружина і дев'ятимісячний син. Андрій каже: за час війни навчився цінувати кожну мить життя і людей, які поруч. Тому – мріє про перемогу і повернення додому.

Нагадаємо, воїни 14-ї бригади на Новий рік отримали нагороди.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *