«Нескорений Херсон»: у Луцьку відкрили виставку. ФОТО

image
Назар Тарадюк / 22.11.2022 / 0 Коментарів

У Луцьку відкрили виставку «Нескорений Херсон».

Про це пише Район.Культура.

Презентували фото та відео команда херсонського видання «Вгору». Фотокореспондент Олександр Корняков, автор світлин, мав поважну причину бути відсутнім на відкритті, адже поїхав до звільненого рідного міста робити нові фото для історії. 

Багато зі світлин знайомі чи не усім українцям, адже «блукають» інтернетом. Та ім'я автора фотографій довго не озвучували в цілях його безпеки, адже репортер фіксував кадри злочинів росії проти України, а також докази того, що херсонці мужньо боронили своє рідне місто від окупанта.

Також роботи Олександра з херсонських мирних акцій облетіли відомі світові інформаційні агенції – Reuters, The Times, The Guardian, BBC, Aljazeera та багато інших.

Вуличні «наливайки» з самогоном, кількість яких стрімко зросла з приходом росіян, і написи «Херсон – Україна», які окупанти намагалися замалювати, а вони виступали через фарбу, – усе зафіксовано на фото кореспондента.

На одній зі світлин зображена перша кров, яка була пролита на мітингах-протестах проти російської окупації. Вона належить літній людині, яка не фізично не змогла втекти від окупантів. Також є кадр з відомим дідусем на візку, який вмикав в окупованому Херсоні українські пісні, передав ЗСУ пів мільйона гривень.

Виставка «мандрує» Україною та побувала вже у багатьох містах. Нині експозиція – у Луцьку, в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків. Її можуть побачити усі охочі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *