Незадекларовані квартири: скасували вирок щодо депутатки Констанкевич

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Незадекларовані квартири: скасували вирок щодо депутатки Констанкевич
image
Назар Тарадюк / 17.07.2023 / 0 Коментарів

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) скасувала вирок про визнання нардепки Ірини Констанкевич («За Майбутнє») винною у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

У справі закінчився строк давності, тому у суддів не було іншого вибору, ніж закрити провадження, зазначили в ЦПК.

Наприкінці березня ВАКС визнав, що Констанкевич не задекларувала орендовану квартиру у Києві. Їй заборонили займати державні посади на рік та призначили штраф у 44 200 грн. Також вона повинна була відшкодувати витрати на проведення експертизи і втратити депутатський мандат.

Але строк давності у справі завершився на початку квітня, що потягнуло за собою звільнення від покарання. Річну декларацію депутатка подала 2020 року. Строк давності кримінального проступку (декларування недостовірної інформації) становить два роки.

«Найгірше те, що зараз виявити брехню в деклараціях або необґрунтовані активи нардепів та інших чиновників майже неможливо. Так як нардепи досі не відновили обов’язкове декларування, публічний доступ до декларацій та повні перевірки», — наголосили в ЦПК.

Ірину Констанкевича  обрали до Верховної Ради у 2019 році як самовисуванку та членкиню партії «УКРОП» за 23 округом (Волинська область). Вона є учасницею депутатської групи «За майбутнє».

Також Констанкевич є заступником голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики. Крім того, її обирали до парламенту і на виборах у 2016 році.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *