Німеччина відмовляється від російського газу і переходить на американський

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Німеччина відмовляється від російського газу і переходить на американський
image
Віктор Гордійчук / 25.05.2022 / 0 Коментарів

Американська компанія Sempra Energy заявила в середу, що продаватиме близько 2,25 мільйона тонн скрапленого природного газу на рік (СПГ) найбільшому виробнику електроенергії Німеччини RWE AG, який намагається відмовитися від російського газу.

Про це пише "Європейська правда".

"RWE Supply & Trading і Sempra Infrastructure підписали головну угоду про постачання скрапленого природного газу для портфеля європейського комунального підприємства RWE з проєкту СПГ Порт-Артур у Техасі, США. Умови передбачають переговори та завершення остаточного 15-річного контракту на поставку та закупівлю приблизно 2,25 млн тонн СПГ на рік" - повідомили в компанії.

Обсяги бути доставлені компанією RWE в будь-яку точку світу – як приклад на заплановані потужності для імпорту СПГ у Німеччині.

Андре Страке, генеральний директор RWE Supply & Trading сказав: "Як RWE, ми дуже раді об’єднати зусилля з Sempra Infrastructure, однією з провідних компаній у сфері інфраструктури СПГ у США. Це партнерство сприятиме диверсифікації портфелю поставок газу RWE та Німеччини і, таким чином, підвищить безпеку постачання в Європі на довгостроковій основі".

Нагадаємо, Німеччина та Катар у п’ятницю підписали угоду про поглиблення співпраці в галузі енергетики у той час, як Берлін прагне диверсифікувати свої поставки природного газу та відмовитися від використання російського газу.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *