Луцьк і Підгайці разом будуватимуть нову каналізацію

image
Віктор Гордійчук / 27.02.2023 / 0 Коментарів

Поблизу обласного центру в Луцьку зведуть нову каналізаційну систему. Роботи спільно фінансуватимуть Луцька і Підгайцівська громади.

Про це повідомляє Волинська ОВА.

Нагадаємо, що територія Волинської обласної дитячої клінічної лікарні і обласного перинатального центру неодноразово зазнавала підтоплення у період затяжних дощів. Існуюча зливна каналізація на території об’єднання не розрахована на відведення води з прилеглих вулиць та з масиву села Липини і району Теремно.

Тому на засіданні Ради оборони області у вересні було вирішено збудувати нову каналізацію, аби уникнути затоплення ВОТМО захисту материнства і дитинства.

За дорученням начальника Волинської ОВА Юрія Погуляйка, його заступники сьогодні, 27 лютого, зустрілися з профільними фахівцями, аби обговорити процес розробки проекту нового каналізування поблизу обласного перинатального центру.

Слід зазначити, що роботи передбачають два проекти: «Капітальний ремонт вулиці Максима Кривоноса та Івана Богуна у с.Липини» і «Капітальний ремонт проспекту Відродження у місті Луцьку». Згідно з ними, заплановано влаштування зливової каналізації та заміну існуючих мереж підземних комунікацій проїзної частини на нові. Наразі розробка документів на завершальному етапі.

Для забезпечення усіх робіт будуть залучені кошти з державної субвенції. Також співфінансуватимуть ремонтні роботи Луцька та Підгайцівська громади.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *