Офіційно: США збираються передати Україні конфісковані російські активи

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Офіційно: США збираються передати Україні конфісковані російські активи
image
Віктор Гордійчук / 20.09.2022 / 0 Коментарів

Міністерство юстиції США звернулося до Конгресу з проханням дозволити використати конфісковані російські активи для передачі Україні.

Про це повідомив у вівторок директор цільової групи KleptoCapture Ендрю Адамс під час слухань на сенатському Комітеті з банківської справи, житлового будівництва та міських справ, передає Громадське радіо.

Він зазначив, що Мін’юст СШУ арештував багато дорогих активів російських олігархів — яхти, нерухомість, банківські рахунки. Судна зараз у США. Він наголосив, що відомстві вітає розгляд закону, який дозволить передати Україні заморожені корупційні активи російських олігархів, які підтримують війну.

«Ця пропозиція дозволить міністерствам юстиції, казначейства та держави спільно працювати над передачею коштів Україні для відшкодування збитків від російської агресії щодо України», — сказав Адамс. 

Пропозиція дозволить Сполученим Штатам передати вилучені російські активи для компенсації втрат України, спричинених нападом Росії, додав він.

«Як правило, існуючі законодавчі та нормативні акти вимагають, щоб конфісковані кошти використовувалися для компенсації жертвам злочинів, які стали підставою для конфіскації, та в правоохоронних цілях», — зазначив Адамс.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *