Окупаційна "влада" Луганщини не готується до опалювального сезону

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Окупаційна "влада" Луганщини не готується до опалювального сезону
image
Оля Коновалова / 27.08.2022 / 0 Коментарів

В тимчасово окупованих містах Луганської області нова "влада" не веде жодної підготовки до початку опалювального сезону. Не ремонтують окупанти і пошкоджені будинки, де досі залишаються люди. 

Про це повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, у захоплених містах не перевіряють вцілілі і не відновлюють зруйновані теплотраси, не ремонтують котельні. Окупаційна влада не готова провести опресування системи опалення.

"Людям важко буде втримати в своїх оселях температуру, вищу за нуль. У тисячах квартир вікна і стіни залишаються розбитими й досі. Дехто з містян після черг у декілька тижнів отримали як компенсацію будівельні матеріали, але хто їм відновить прогалину в капітальній стіні? Скільки витримають вікна, зашиті деревом чи фанерою", - наголосив Гайдай.

За його словами, у Рубіжному окупаційна влада відверто каже людям, що, за проєктом, вікна в багатоповерхівках із дерев’яними рамами, а тому тільки вони підлягають відновленню. Втім, більшість квартир і будинків мають встановлені сучасні склопакети. Їх люди мусять замінювати тільки власним коштом.

"Це реалії "руского міра" за п’ять днів до осені, коли температура повітря почне стрімко падати", - наголосив Гайдай. 

Як повідомлялося, за словами Гайдая, росіяни під час наступу руйнували все на своєму шляху. Саме тому деякі населені пункти після деокупації треба буде відновлювати практично з "нуля".

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *