Олена Зеленська опрацьовує пропозиції щодо лікування за кордоном і прихистку дітей з України

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Олена Зеленська опрацьовує пропозиції щодо лікування за кордоном і прихистку дітей з України
image
Оля Коновалова / 08.03.2022 / 0 Коментарів

Дружина Президента України Олена Зеленська опрацьовує пропозиції від міжнародної спільноти щодо гуманітарної допомоги, зокрема про забезпечення лікування хворих дітей і надання прихистку для дітей-сиріт з України.

Про це вона повідомила у Фейсбуці.

"Маленькі пацієнти Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", яка займається найтяжчими випадками з усієї країни, тепер змушені лікуватися в бомбосховищах. Але наші діти матимуть кращі умови!" – зазначила Зеленська.

Вона поінформувала, що отримує та опрацьовує пропозиції щодо гуманітарної допомоги з усього світу. Основні напрями – лікування, прихисток для дітей, позбавлених батьківської турботи, забезпечення умов для продовження навчання.

Зокрема, з Польщею та Францією відпрацьовується можливість прийняття юних українців на продовження лікування, а з Туреччиною – надання прихистку для дітей-сиріт.

З Литвою обговорюється ідея створення освітньо-культурного хабу для дітей, "адже після жахів війни й труднощів евакуації їм необхідна можливість для соціалізації, спілкування з однолітками, навчання та адаптації". 

"Головну допомогу та підтримку я одержую від своїх колег – перших леді з інших країн. Активно співпрацюємо в цих напрямах з першою леді Франції Бріжіт Макрон та першою леді Литви Діаною Наусєдєнє; маю величезну підтримку від першої леді Туреччини Еміне Ердоган та Агати Дуди, першої леді Польщі", – повідомила Зеленська.

Вона подякувала вітчизняним Міністерству охорони здоров’я і Мінсоцполітики за співпрацю та блискавичну реакцію, а також закордонним дипломатичним установам України – за активну позицію та залученість.

"Наші діти обов’язково вилікуються, серед іншого й від психологічних травм, щоб жити в мирній Україні. Це дуже важливо – знати, що ми зараз не самі. Бо ми воюємо не лише за себе", – наголосила дружина Президента.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram   

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *