Оточення Дубінських відремонтує водогін за 56 мільйонів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Оточення Дубінських відремонтує водогін за 56 мільйонів
image
Назар Тарадюк / 02.08.2023 / 0 Коментарів

Реконструкцію двох ділянок водогону на 56 млн грн за результатами тендерів 17 липня КП «Господар» Любимівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області замовило фірмі «Асінктон Строй».

Про це йдеться у системі «Прозорро», - пишуть «Наші гроші».

Цьогоріч реконструюють дві ділянки водогону для водопостачання сіл Любимівка та Перше Травня. Обидва договори передбачають аванс 30% та виплату решти після виконання робіт.

У підсумкових відомостях ресурсів найбільше коштів припадає на поліетиленові труби для холодної води PE 100 – 20 млн грн без ПДВ. З урахуванням 20% податку це 24 млн грн, що складає майже половину суми підрядів. Перелік труб із цінами навели у таблиці нижче.

Нині в інтернет-магазині «All Electro» вони продаються принаймні вдвічі дешевше. Так, на нинішньому тендері труба SDR-17 зовнішнім діаметром 355х21,1 коштує 4 522 грн/м, а в інтернет-магазині така труба виробництва «Ельпласт» пропонується по 2 035 грн/м (тут і далі ціни вказано без ПДВ). А на нещодавньому тендері Сумської міськради, який виграла інша фірма, така труба коштувала 3 145 грн/м, що на 44% дешевше від нинішньої ціни.

Як і раніше в Аулах, фірма отримала підряди без конкуренції, бо на тендери більше ніхто не прийшов. Для участі в них потрібно було принести повністю виконаний аналогічний договір про реконструкцію водогону за 2022-2023 роки. Фірма принесла договір за 2023 рік із КП «Синельниківський міський водоканал» Дніпропетровської облради про реконструкцію водогону за 8 млн грн.  Ще замовник вимагав підтвердити чистий дохід окремо за 2021 рік і 2022 рік у розмірі не менше 99% очікуваної суми. Тобто не менше 31 млн грн та 24 млн грн залежно від тендеру. У фірми виявилось 161 млн грн за 2021 рік та 364 млн грн за 2022 рік.

Дніпровською «Асінктон Строй» володіє та керує Альона Божко, яка раніше працювала в КП «Теплоенерго» Дніпровської міськради, а її чоловік – у самій міськраді. Вона є ФОПом у галузях харчування та торгівлі, а раніше володіла нині припиненою дніпровською фірмою «Аліас-Компані» з Іриною Дашевшською. Остання теж ФОП, зокрема в галузі перукарства.

У 2016-2018 роках «Аліас-Компані» набрала на Дніпропетровщині будівельних і ремонтних підрядів на суму 35 млн грн, а потім була припинена в 2019 році. «Асінктон Строй» навпаки почала отримувати підряди лише в 2018 році та відтоді набралась їх на суму 1,33 млрд грн.

Дніпровські видання «БюроUA» і «Лица» пов’язують «Аліас-Компані» з братами Леонідом і Володимиром Дубинськими. Дубінські перебувають у розшуку на сайті ФБР за підозрою в шахрайстві у США. «Асінктон Строй» була субпідрядником «Теллор-Груп» з їхньої орбіти.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *