Перемога України неминуча, - Зеленський

image
Назар Тарадюк / 24.02.2023 / 0 Коментарів

У роковини повномасштабного вторгнення росії президент Володимир Зеленський заявив, що перемога України неминуча.

Він також не сумнівається, що агресор понесе відповідальність за свої дії. Про це йдеться у спеціальному зверненні Зеленського.

«Рік тому в цей день із цього ж місця близько сьомої ранку я звернувся до вас із короткою заявою, тривалістю всього 67 секунд. У ній пролунали дві найголовніші й тоді, і зараз речі. Те, що росія почала проти нас повномасштабну війну. І те, що ми сильні. Ми готові до всього. Ми всіх переможемо. Бо ми – це Україна! Так розпочалося 24 лютого 2022 року. Найдовший день нашого життя. Найважчий день нашої новітньої історії. Ми прокинулися рано й відтоді не засинаємо», – сказав президент.

Він нагадав, як Україні давали 72 години у цій війні. Але ми вистояли в першу добу і все ще боремося.

Президент подякував усім, завдяки кому продовжується опір – військовим, правоохоронним органам, медикам, журналістам, волонтерам, дипломатам, союзникам.

Він зазначив, що за рік фактично кожен українець когось втратив у цій війні. «Ми ніколи цього не пробачимо. Ми ніколи не заспокоїмося, доки російські вбивці не понесуть заслужену кару. Кару міжнародного трибуналу. Суду Божого. Наших воїнів. Або всіх їх разом узятих. Вирок очевидний. Дев’ять років тому сусід став агресором. Рік тому агресор став катом, мародером і терористом. Ми не маємо сумніву, що вони понесуть відповідальність. Ми не маємо сумніву в тому, що на нас чекає перемога», – підкреслив Зеленський.

Він нагадав про перемоги України за рік повномасштабної війни та звернувся до українців на окупованих територіях: «Україна не залишила вас, не забула вас, не відмовилася від вас. Так чи інакше ми звільнимо всі наші землі. Ми зробимо все, щоби Україна повернулася».

«Це був рік стійкості. Рік небайдужості. Рік мужності. Рік болю. Рік надії. Рік витримки. Рік єдності. Рік незламності. Лютий рік незламності. Його головний результат – ми вистояли. Ми не зазнали поразки. І зробимо все, щоб цього року здобути перемогу!» – резюмував Зеленський.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *