Переніс туберкульоз: у Луцьку ухилянта засудили до 3 років тюрми

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Переніс туберкульоз: у Луцьку ухилянта засудили до 3 років тюрми
image
Назар Тарадюк / 18.12.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку до 3 років тюрми засудили волинянина за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Про це відомо з вироку Луцького міськрайонного суду.

5 квітня 2023 року близько 16:00 обвинуваченому вручили повістку, від якої він відмовився. На нього склали відповідний акт.

Волинянин свою вину не визнав та пояснив, що в той день він пройшов військово-лікарську комісію та був визнаний придатним до проходження військової служби.

Тоді ж працівник МВ Луцького ТЦК вручив повістку про призов на військову службу, але він відмовився, бо багато років був непридатним до військової служби у зв`язку з наявності хвороби на туберкульоз. Винним себе не визнає, тому що 19.04.2023 року не прибув до ТЦ, оскільки повістку йому не вручили.

В.о. Генерального директора в КП «Волинській обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» розповіла, що в квітні обвинувачений особисто звернувся до проходження військового обліку. Його обстежили лікарі і встановили що останній повністю здорова людина. Були поодинокі явища на легенях, які свідчили про перенесений туберкульоз.

Суд визнав винним обвинуваченого в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України та призначив йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *