Перестрілка в луцькому кафе: вирок суду

image
Назар Тарадюк / 24.07.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку судили чоловіка, який під час перестрілки вбив чоловіка.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Інцидент трапився ще 5 листопада 2018 року. Обвинувачений розповів, що його найняли для супроводу як охоронця, бо певні люди мали їхати зі значною сумою коштів по купівлю комбайна. Для цього він орендував авто «Фольксваген Тоурег» та з ще одним чоловіком відправилися в Луцьк. При цьому він для надання такої охорони взяв власний мисливський карабін МКЕ Т94А2, про який нікому не повідомляв.

У Луцьк вони прибули 4 листопада, автомобілів було декілька, ночували в готелі за містом. Наступного дня всі автомобілі відправилися в Луцьк, їздили містом і прибули до мийки автомобілів. Всі присутні пішли в кафе біля мийки, а обвинувачений залишався неподалік авто. Згодом він почув постріли та пішов в кафе, а в цей момент знайомий, з яким він приїхав, вже вибігав звідти. В кафе був без свідомості, оскільки отримав постріл в спину. Якийсь чоловік стріляв з пістолета в Особу_19, він просив його опустити зброю, однак стрілець влучив йому в плече, у зв`язку з чим він застосував зброю з метою самозахисту, при цьому перший постріл здійснював не прицільно по ногам, наступний постріл також здійснював не прицільно, однак таким пострілом влучив в особу. Після чого, вибігаючи з кафе та витягуючи пораненого (особу_19), спіткнувся, у зв`язку з чим, з необережності, відбувся третій постріл. Разом зі знайомим вони сіли в автомобіль і залишили місце пригоди, на території іншої області автомобіль покинули, а зброю він викинув. Також повідомив, що раніше він зброю не використовував, бо знав, що не можна використовувати мисливську зброю для самозахисту. Чи була якась зброя в інших осіб, які приїхали до Луцька, він не бачив, зі сторони осіб, які були з Луцька , він бачив в однієї особи зброю.

Щодо отримання тілесних ушкоджень то повідомив, що за медичною допомогою не звертався, оскільки в нього був лише синець на плечі, були пошкоджені куртка та кофта, куля застрягла в його одязі. Щиро розкаявся, вказав що не бажав нікому смерті, просив вибачення в потерпілих.

Чоловік, який найняв охоронця зазначив, що запропонував обвинуваченому заробіток, який полягав у охороні певних осіб, оскільки останні мали купувати сільськогосподарську техніку. За його словами, всі особи разом зустрілися фактично в готелі біля Луцька, а на наступний день відправилися в місто. Біля автомийки вийшли з авто та направилися в кафе, обвинувачений відразу в кафе не пішов. З іншого боку закладу було приблизно сім чоловіків, почалася суперечка, постріли. Після двох пострілів він вибіг з кафе і побачив обвинуваченого, який йшов в кафе і щось ніс замотане в ганчірку. Він не знає, що відбулося в кафе далі, але пролунали гучніші постаріли. Згодом обвинувачений виносив з кафе пораненого чоловіка. Про те, що в чоловіка була з собою зброя йому відомо не було. Хто саме стріляв в кафе він не бачив, зброї чи інших предметів ні в кого він не бачив.

Також його обвинувачують у нападі на двох чоловіків: постріли із вищевказаного карабіну, невстановлені предмети для відстрілу гумових куль та завдання ударів гострими предметами з колючо-ріжучими властивостями.

Отож, в одного потерпілого – проникаюче ножове поранення черевної порожнини з пошкодженням правої долі печінки та внутрішньочеревною кровотечею, садна правої половини грудної клітки. В іншого – закритий перелом нижньої щелепи в ділянці лівого суглобового паростка без зміщення, закритий перелом поперечного відростка другого поперекового хребця, струс головного мозку, рани на тім`яній ділянці голови справа, на задній поверхні грудної клітки зліва, в ділянці лівого передпліччя, рани по задній поверхні лівого стегна, множинних саден та підшкірних гематом в ділянці обличчя зліва, лівої вушної раковини та субкон`юнктевидального крововиливу на лівому очному яблуку.

Один із допитуваних свідків розповів, що до нього звернулися два бізнесмени і попросили зробити супровід (охорону) з 7-10 людей, оскільки будуть їхати в Луцьк з готівкою. 4-5 листопада мала відбутися подія. Для здійснення супроводу він звернувся за допомогою до трьох знайомих, при цьому брати з собою зброю він нікого не просив. Наскільки йому відомо було три комбайни «Джон Дір», які мали придбати та доставити в м. Житомир. 5 листопада всі поїхали на саму угоду. Вранці зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що працює з ОСОБА_54 . Останнього чекали близько 2 годин біля ринку, але його не було, через що він зателефонував своєму знайомому, який повідомив про те, що йому невідомого такого, щоб ОСОБА_52 продавав техніку, при цьому додав, що бачив ОСОБА_56 на автомийці, а тому вони всі поїхали туди, щоб все з`ясувати. Зайшовши в приміщення кафе, де сиділи 8-10 чоловіків, він привітався та запитав «хто з вас ОСОБА_52?». На це встав чоловік і грубо відповів, інші особи підвелися і стали за спиною останнього. Він взяв за ліву руку ОСОБА_56, щоб заспокоїти, але останній схопив його за одяг і хотів вдарити, на що свідок відштовхнув ОСОБА_56. Тоді чоловік в синіх джинсах дістав пістолет і почав стріляти, було 1-2 постріли, він (свідок) розвернувся і відбувся ще один постріл йому в спину, у зв`язку з чим він втратив свідомість. При цьому, були нібито постріли з різної зброї. Медичну допомогу йому надав родич (лікар), який дістав гумову кулю у нього із попереку.

Допитана в судовому засіданні потерпіла повідомила, що про події в кафе вона дізналася від знайомої, у зв`язку з чим там опинився її чоловік (вбитий) їй невідомо. Також під час додаткового допиту показала, що зимою 2022 року знайомий обвинуваченого просив вибачення в неї і в кінці сказав: «запам`ятайте, ОСОБА_27 цього не робив». З цих слів вона зрозуміла, що той говорив про вбивство. Просила закрити провадження за цивільним позовом, оскільки збитки їй відшкодовані, претензій до обвинуваченого немає, просила суворо не карати.

Отож, суд визнав обвинуваченого винним і позбавили волі на 3 роки 7 місяців.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *