Під санкції РНБО потрапила платіжна система з орбіти IBOX банку

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Під санкції РНБО потрапила платіжна система з орбіти IBOX банку
image
Назар Тарадюк / 11.03.2023 / 0 Коментарів

ТОВ  "Фінансова Компанія Лео", яке тісно пов'язане з ліквідованим за обслуговування "тіньових" азартних ігор IBOX банком, також потрапило до нових санкцій РНБО.

Про це йдеться в указі президента №145/2023 від 10 березня 2023 року, - пише УП. "Фінансова Компанія Лео" спеціалізується на розрахунках за онлайн-ігри та ігрові продукти.

Засновницею "Фінансова Компанія Лео" є Альона Шевцова, яка також мала частку у вже ліквідованому IBOX банку. Лео разом з IBOX брав участь у схемах, які дозволяли гральному бізнесу ухилятися від сплати податків. 

Однією з таких схем є міскодінг, коли код торговця, що встановлює банк, не відповідає справжньому виду діяльності бізнесу. Тому держава бачить ці операції не як ставки, а як купівлю комп'ютерних ігор, квітів чи інших товарів. Тому у гравців та грального бізнесу не виникало податкового зобов'язання.

До того ж ці дві фінустанови вже отримували штрафи від НБУ за порушення у сфері фінансового моніторингу. Термін санкцій накладений на ТОВ "Фінансова Компанія Лео" складає п’ять років. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *