Підтвердили збиття російської ракети «Кинжал» в Україні

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Підтвердили збиття російської ракети «Кинжал» в Україні
image
Назар Тарадюк / 06.05.2023 / 0 Коментарів

Знищення російської гіперзвукової ракети «Кинджал» підтвердили у Повітряних силах Збройних сил України.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

«Вітаю український народ з історичною подією! Так, ми збили "не имеющий аналогов" "Кинджал"», — написав він.

Сталося це під час нічної атаки 4 травня в небі над Київщиною. Ракету Х-47 випустив МіГ-31К із території росії. Ракету вдалося збити завдяки зенітно-ракетному комплексу Patriot, який Україна отримала від партнерів.

Зазначимо, що вчора, 5 травня, інформацію про збиття балістичної ракети спростував речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат. Олещук не уточнив, чому саме відбулася розбіжність. Однак натякнув, попросивши українців «не бігти поперед батька в пекло» та «завчасно оприлюднювати інформацію, якою може скористатися ворог».

Нагадаємо, український військовий портал Defense Express 5 травня повідомив, що українські військовослужбовці вперше збили гіперзвукову ракету «Кинджал». Там зазначили, що отримали фото уламків, зокрема носового обтічника зі слідами ураження. Вони належать ракеті Х-47 «Кинджал», якою окупанти намагались уразити Київ у ніч проти 4 травня.

На одному з уламків видно, що він отримав ураження з пробиттям, що дає змогу оцінити товщину матеріалу, який необхідний для того, щоб витримати високу температуру під час розгону до гіперзвукової швидкості. Це також свідчить, що перехоплення було доволі ефективним — зі знищенням бойової частини ще в повітрі. Саме з цим нібито й пов'язаний потужний вибух, який чули кияни вночі 4 травня.

Портал наголошував, що Україна вже офіційно отримала засоби, які можуть боротися з балістичними цілями, — зенітно-ракетні комплекси Patriot. Після публікації в Повітряних силах порадили звертатися до Defence Express та КМВА «за додатковою актуальною, оперативною та правдивою інформацією, яку використає ворог у війні проти України». Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат у коментарі «Суспільному» заперечив збиття балістичної ракети. Він наголосив, що була ймовірність її застосування, але цього не сталося.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *