Покажу армії рф, де позиції ЗСУ на Волині: судили росіянина

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Покажу армії рф, де позиції ЗСУ на Волині: судили росіянина
image
Назар Тарадюк / 19.06.2023 / 0 Коментарів

У Любомлі судили уродженця російської федерації, який нині проживає на Волині та виправдовує збройну агресію рф.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

На початку березня 2022 року під час спілкування з братом колишньої дружини обвинувачений сказав: «Якщо Україна буде росією, мені не треба буде виїжджати до росії для вирішення міграційних питань. Мені краще було б жити, як громадянину росії». Ввечері 20 березня того ж року при спілкуванні з колишньою дружиною , її братом та його дружиною, сусідом чоловік використовував такі усні вислови: «Окупація рф Автономної Республіки Крим у 2014 році була необхідною для того, щоб не допустити перебування на території півострова сил НАТО».

В 29 квітня чоловік сказав знайомому: «Якщо російська армія зайде до села Городнє, я покажу її представникам, де знаходяться позиції українських військових, а також розберусь з неприємними мені односельчанами».

4 липня під час спілкування з односельчанином та колишньою дружиною виправдовував збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році, а також виправдовував тимчасову окупацію частини території України, що виразилося у наступних висловах: «Донбас завжди був російським, і до чого хохли до Донбасу! путін хороший президент».

11 вересня у спілкуванні із сусідом та колишньою дружиною він сказав: «Якщо наші прийдуть на Захід України, то вас, хохлів, будуть душити танками, і я буду вказувати їм всі позиції українських військових», що містять виправдовування збройної агресії російської федерації проти України та твердження про намір і готовність сприяти і співпрацювати з окупаційними військами рф.

Обвинувачений з березня 2022 року по 11.09.2022 у розмовах з родичами, сусідами, знайомими вживав висловлювання, що містять негативне, вороже, презирливе ставлення до громадян України та осіб української національності, приниження їхньої національної честі та гідності, розпалювання ворожнечі та ненависті на національному ґрунті, з погрозами.

росіянин свою вину визнав повністю. Потерпілі – сусід та ексдружина – просили не позбавляти обвинуваченого волі реально, бо пов`язують висловлювання зі зловживанням росіянином спиртними напоями.

Відтак чоловіка посадили на 2 роки, але суд звільнив його від відбування покарання, якщо той протягом 1 року іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *