Пологи під час обстрілу: скільки дітей народилися за вихідні у Волинському перинатальному

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Пологи під час обстрілу: скільки дітей народилися за вихідні у Волинському перинатальному
image
Назар Тарадюк / 25.10.2022 / 0 Коментарів

За вихідні, 22 та 23 жовтня, у Волинському обласному перинатальному центрі народилися 22 малюки. Одна з жінок народжувала безпосередньо під ракетного обстрілу енергетичного об'єкта зранку 22 жовтня.

Про це Суспільному розповіла гендиректорка медзакладу Ірина Горавська.

Під час операції в медзакладі зникло світло. Заклад освітлювали з допомогою генераторів.

Під час ракетного обстрілу медики приймали пологи у 27-річної Анастасії. Жінка каже: спершу розхвилювалася, але лікарі заспокоїли. Новонароджену дівчинку назвали Поліна.

"Під час таких умов, тут летять ракети, а я народжую, і це все… Я вже думала, аби тільки народилася здорова донечка. Ми, українці, сильна нація. І родимо у війну. І виховаємо, і поженимо ще", – говорить породілля.

Лікарка Ірина Горавська у час обстрілів якраз оперувала породіллю. Каже: світло зникло на 30 секунд у час, коли йшло перемикання ліній.

"Все працювало настільки чітко, що ми в операційній не помітили, що змінилося електропостачання, що ми перейшли на дизель-генератори", – пригадує Ірина Горавська.

Працювати у минулі вихідні було непросто, але збоїв у роботі не було – розповів медичний директор з неонатології Микола Гнатів. До реанімації з області за суботу-неділю, попри повітряні тривоги та ракетні обстріли, поступили три дитини.

"Жодна дитина не замерзла. Жодній дитині не стало гірше. В повному об’ємі надавалася допомога, проводилася штучна вентиляція легень", – додав медик.

Нагадаємо, під час повітряної тривоги й обстрілів, у Луцьку народилися дві дівчинки. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *