Поранений військовий, вибух АЗС та знеструмлене село: наслідки обстрілів на сході. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Поранений військовий, вибух АЗС та знеструмлене село: наслідки обстрілів на сході. ФОТО
image
Яна Горчинська / 21.02.2022 / 0 Коментарів

Станом на 12.00 21 лютого російсько-окупаційні війська на Донбасі 21 раз порушили режим припинення вогню, внаслідок чого один український військовий отримав бойове травмування, вибухнула АЗС, знеструмили місто Щастя та припинили подачу води.

Зокрема близько години вороги обстрілювали тільки населений пункт Станиця Луганська, випустивши 140 артилерійських снарядів 122 калібру.  За словами начальника пресслужби ООС Павла Ковальчука, стан здоров'я пораненого українського захисника є задовільним.

"Підступність дій окупаційних військ полягає у застосуванні артилерійських систем, які вони навмисно розміщують у населених пунктах, створюючи у такий спосіб загрозу життю мирних жителів", – наголосив Ковальчук.

Карта обстрілів на Донбасі 21 лютого

Також сьогодні, 21 лютого, бойовики з окупованої території обстріляли місто Щастя у Луганській області. Внаслідок атаки окупантів спалахнула і вибухнула АЗС.
 

Роботу Луганської теплової електростанції в місті Щастя довелося зупинити. Бойовики під час обстрілів пошкодили всі лінії електропередач.

«Пошкодження на всіх лініях електропередач, що відходять, підходять до Луганської ТЕС в Щасті. Станція зупинена!», –- написав голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

При цьому в пресслужбі територіальної громади Щастя повідомили, що всіх працівників ТЕС евакуювали. Ніхто зі співробітників не постраждав.

Також у результаті сьогоднішніх обстрілів в Луганська ТЕС ДТЕК припинила вироблення електроенергії, місто Щастя знеструмлено, подачу води та тепла припинено.

ЛуТЕС зупинили через пошкодження на всіх лініях електропередач, які відходять та підходять до ТЕС.

«Пошкодження на всіх лініях електропередач, що відходять, підходять до Луганської ТЕС у Щасті. Станцію зупинено!» — написав Гайдай до Facebook у понеділок.

Оцінити точні пошкодження та провести ремонтні роботи неможливо через обстріли.

Раніше він повідомив, що селище Врубівка і місто Щастя знаходяться під обстрілом з боку російських найманців, пошкоджена інфраструктура, доступу ремонтних бригад для її відновлення поки що немає.

У свою чергу, оператор системи розподілу ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» повідомило, що через зупинку станції значно знижено надійність електропостачання споживачів північної частини області.

Раніше ми писали, що окупанти обстріляли Станицю Луганську, Новозванівку, Лобачеве, Водяне, Луганське, Мар’їнку, Катеринівку та Сизе. Ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *