Працівниця «Ощадбанку» вкрала з рахунків клієнтів 400 000 грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Працівниця «Ощадбанку» вкрала з рахунків клієнтів 400 000 грн
image
/ 23.04.2021 / 0 Коментарів

У Володимирі-Волинському засудили провідну економістку АТ «Ощадбанк» за підробку документів та привласнення коштів клієнтів.

З листопада 2019 по травень 2020 року жінка привласнила грошові кошти на загальну суму 412 752 грн. Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду.

Зокрема, працюючи на посаді провідного економіста сектору малого та середнього бізнесу, маючи право доступу до інформації про клієнтів банку та їхні рахунки заволоділа великою сумою коштів. Для цього вона використовувала свій персональний логін і пароль. Правоохоронці нарахували аж 19 епіозів, коли жінка у різний спосіб переводила кошти на власну банківську карту.

Серед постраждалих – кілька підприємців, працівники пошти, викладачі «Володимир-Волинського педколеджу», ТзОВ «Казка» і ПП «Володимир-Волинська заготконтора».

Під час слідства жінка визнала свою вину і відшкодовувати частину грошей. Тим не менше, вона опинилась на лаві підсудних. Окрім кримінального провадження, позов про стягнення завданих збитків на суму 310 000 грн подав і «Ощадбанк».

Зрештою, за незаконні дії з документами та викрадення інформації,  привласнення і розтрату майна, суд оштрафував на 148 тисяч гривень.

Суд мав намір присудити їй покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років, однак зрештою призначив іспитовий термін 2,5 роки. Окрім цього, вона має компенсувати «Ощадбанку» 280 100 гривень майнової шкоди завданої кримінальним правопорушенням.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *