Презентували тизер до художнього фільму про звірства в Бучі. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Презентували тизер до художнього фільму про звірства в Бучі. ВІДЕО
image
Оля Коновалова / 15.09.2022 / 0 Коментарів

Взимку в Україні стартують зйомки фільму “БУЧА”, який заснований на реальній історії порятунку людей з окупованого містечка.

Тизер-трейлер до майбутнього художнього драматичного фільму показали 13 вересня на день міста Буча кінопродюсер Олександр Щур та режисер Станіслав Тіунов.

Сюжет художньої кінострічки заснований на реальних подіях, що відбувалися у містах Буча, Ворзель, Гостомель та Ірпінь під час російської окупації у лютому-квітні 2022 року.

Фільм-байопік розповість про порятунок 203 місцевих жителів Костянтином Гудаускас – громадянином Казахстану, який отримав політичний притулок в Україні та проживає в Бучі.

З початком російського вторгнення, завдяки своєму казахстанському паспорту, він має можливість проїжджати на окуповану російськими військами територію та вивозити мирних жителів.

Костянтин не тільки рятує людей, а й на власні очі бачить весь жах війни та окупації – вбивства, пограбування, зґвалтування.

Після деокупації Київської області Костянтин став героєм багатьох публікацій та телевізійних сюжетів у впливових національних та світових ЗМІ, серед яких французьке видання Le Monde, телеканал France 24, британський телеканал ITV news та інших.

“Після того, як у квітні стало відомо, що відбувалося у Бучі та інших містах України, які були окуповані, стало зрозуміло, що про трагедію українського народу повинні дізнатися у всьому світі, – розповідає Олександр Щур, продюсер фільму “БУЧА”. – Ми вважаємо, що реалізація цього проєкту допоможе Україні привернути увагу міжнародної спільноти й спонукатиме нарощувати економічну та військову допомогу надалі”.

Зйомки кінофільму заплановані на грудень-січень, а премʼєра відбудеться на роковини трагедії.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *