Продаж благодійних бронежилетів: виправдавли командира ДФТГ на Волині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Продаж благодійних бронежилетів: виправдавли командира ДФТГ на Волині
image
Назар Тарадюк / 26.05.2023 / 0 Коментарів

Командира добровольчого формування Підгайцівської громади Андрія Бондарука, якого підозрювали у шахрайстві з продажем бронежилетів, Луцький суд визнав невинуватим.

Слідство вважало, що чоловік ввів в оману сільраду, запропонувавши їй купити амуніцію за 274 тис. грн, хоча її начебто передавали безоплатно благодійники. Але суд вирішив, що доказів винуватості чоловіка бракує, - пише Zaxid.net.

Зазначимо, що у березні минулого року Андрій Бондарук обіймав посаду проектного менеджера відділу регіонального розвитку, проектної та інвестиційної діяльності Підгайцівської сільської ради. Згодом його призначили командиром добровольчого формування громади.

За версією слідства, він домовився з невстановленою особою про безоплатну передачу для потреб добровольчого формування 150 бронежилетів-плитоносок. Після цього чоловік поспілкувався з головою сільради Юрієм Семенюком, і запропонував йому купити амуніцію, на що голова погодився, бо начебто не знав, що насправді вона надійде безоплатно.

Договір куплівлі-продажу уклали не з благодійником, а з іншим підприємцем. На вказаний рахунок сільрада перерахувала 274 тис. грн, а пізніше ці гроші, за версією слідства, забрав обвинувачений.

Як йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, щодо чоловіка відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 190 ККУ (шахрайство) та ч.2 ст. 358 ККУ (підроблення документів).

На судовому засіданні чоловік провину заперечив. Він зазначив, що у той час було важко придбати бронежилети, і врешті йому вдалося знайти чоловіка, який був готовий продати 150 штук. Щоправда, через те, що він офіційно не був зареєстрований як ФОП, довелося оформити фіктивний договір купівлі-продажу на іншого підприємця, а потім віддати гроші продавцеві.

Суддя Ігор Ясельський дійшов до висновку, що винуватість чоловіка не підтверджується через брак доказів. «Обставина отримання обвинуваченим від невстановленої досудовим розслідуванням особи на безоплатній основі 150 жилетів-плитоносок фактично є припущенням органу досудового розслідування та не підтверджується жодним із доказів, що були досліджені в ході судового розгляду даного кримінального провадження», – йдеться у вироку.

Відтак чоловіка визнали невинуватим. Щоправда, вирок ще не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *