Фірма депутата Волиньради виграла купівлю профілакторію за 6,5 млн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Фірма депутата Волиньради виграла купівлю профілакторію за 6,5 млн
image
Назар Тарадюк / 03.04.2024 / 0 Коментарів

У торгах, на яких продавався профілакторій біля озера Добре у Камінь-Каширському районі, перемогла фірма депутата Волинської обласної ради та бізнесмена Анатолія Буська.

Підприємство «ДОФ Арбо» зробило найвищу ставку на аукціоні – 6,5 мільйона гривень, - пише Центр журналістських розслідувань «Сила правди».

У лютому 2024 року регіональне відділення Фонду держмайна по Львівській, Закарпатській та Волинській областях виставило на продаж приміщення профілакторію на озері Добре у Камінь-Каширському районі. Зокрема продавалися: цегляна будівля 1967 року площею 249 квадратів та дерев’яне підсобне приміщення 1982 року площею 60,5 квадрати з мансардою, прибудовою та сходами.

Початкова вартість об’єкту становила 475,1 тисячі гривень, а гарантійний внесок – 95 тисяч гривень.

Будівля профілакторію, яка виставлялась на продаж. Фото – prozorro.sale

На торги, які відбулись 12 березня, прийшло 13 учасників. У результаті аукціону ціну підняли більш як у 13 разів. 

Найвищі пропозиції зробили ТОВ «Дев’ята резиденція» –  6,5 мільйона гривень, підприємець Микола Букало – 6 мільйонів та 501 тисячу гривень та ТОВ «ДОФ Арбо» – 6 мільйонів та 503 тисячі гривень. Останню пропозицію на аукціоні визнали переможною. На майданчику онлайн-аукціонів «Prozorro.Продажі» розмістили повідомлення про намір укласти з фірмою договір.  

Власниками підприємства «ДОФ Арбо» є депутат кількох скликань Волинської обласної ради Анатолій Бусько та його син Олександр. Бусько обраний у 2020 році до ради від партії «За майбутнє». Його фірма працює з 2002 року, а її основна діяльність пов’язана з лісопильним та стругальним виробництвом. Також підприємство будує і лісові дороги в рідному Камінь-Каширському районі.

Разом з податками фірма депутата має заплатити за профілакторій понад 7,8 мільйона гривень. Щоправда ці кошти досі не переказали. Тож журналісти поцікавилися у Анатолія Буська щодо планів на майно.

«Ми ще думаємо. Дуже сильно дорого вийшло, особливо з податками. Нагнали ціну в 13 разів. Це – дуже багато за ті приміщення. Ми ще не знаємо, чи будемо там щось робити. В нас є час подумати до 10 квітня», – пояснив Анатолій Бусько.

За умовами продажу, об’єкт приватизації може бути перепрофільований.

Водночас земельна ділянка, на якій розташований профілакторій, не була предметом купівлі-продажу. Вона перебуває на балансі ДП «Ліси України». Балансоутримувачем самого комплексу раніше була філія «Камінь-Каширське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України». Зазначається, що питання землекористування покупець має вирішувати самостійно в установленому чинним законодавством порядку, після переходу до нього права власності на об’єкт приватизації.

До слова, озеро Добре – гідрологічна пам’ятка природи загальнодержавного значення. Це унікальне озеро карстового походження з піщаним дном серед лісового масиву. Площа озера — 47 гектарів, глибина — до 15 метрів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *