Прокинувся від удару: у Луцьку судили пенсіонера, який наїхав на людей

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Прокинувся від удару: у Луцьку судили пенсіонера, який наїхав на людей
image
Назар Тарадюк / 26.07.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку судили уродженця Донеччини, пенсіонера, який в селі Оздів Луцького району наїхав на пішоходів.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

27 липня 2021 року близько 22:10 п’яний водій автомобіля Ford Focus їхав у темну пору доби без увімкнених фар ближнього (дальнього) світла у напрямку до с. Гірка Полонка.

Варто зауважити, що автодорога теж була неосвітлена. Чоловік наїхав на двох пішоходів. Відтак в одного потерпілого – закрита черепно-мозкова травма з забоєм головного мозку, перелом потиличної кістки, з нашаруваннями крові над твердою мозковою оболонкою в задній черепно-мозковій ямці справа, забійне садно потиличної ділянки, закритий перелому правої малогомілкової кістки у верхній третині без зміщення відламків, множинні забої та садна кінцівок, голови, шиї, правого плечового суглоба.

Обвинувачений свою вину не визнав та зазначив, що не причетний до вчиненого ДТП, а його вчинив інший. Того дня, вживав алкогольні напої, спав на пасажирському сидінні, прокинувся від удару і запитав у водія, що сталося, а він сказав - збив людей і не знає, що йому робити, після чого той втік. Тоді, за словами обвинуваченого, він переліз з місця пасажира на місце водія, щоб вина не впала на сина, бо це був його автомобіль.

Потерпілий повідомив суду, що в день ДТП йшов разом із знайомим по дорозі в с. Оздів, зокрема по правій стороні дороги, яка не освітлювалася, напрямок руху не змінювали. В один із моментів, на них наїхав автомобіль, що відбулося далі не пригадує, через отримані травми під час ДТП, зазначив, що сильно постраждав. Збитки відшкодовані, а тому у вирішенні призначення покарання покладався на розсуд суду.

Знайомий, який йшов разом з потерпілим, зазначив, що дійсно влітку 2021 року, близько 22 год., йшов із потерпілим по дорозі в с. Оздів, де на них обох наїхали, отримав тілесні ушкодження в результаті ДТП, точно всього не пам`ятає, бо перебував в стані шоку. Дівчата, що були з ними повідомляли, що за кермом транспортного засобу був обвинувачений. Зазначив, що під час досудового розслідування до нього звертався друг обвинуваченого і передавав йому гроші для відшкодування лікування і той казав, що це обвинувачений причетний до ДТП.

Суд визнав пенсіонера винним та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки 6 місяців з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 5 років.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *