Простояв у гаражі 40 років: в Луцьку продають «Запорожець» за 50 тисяч доларів. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Простояв у гаражі 40 років: в Луцьку продають «Запорожець» за 50 тисяч доларів. ФОТО
image
Назар Тарадюк / 18.10.2022 / 0 Коментарів

В обласному центрі Волині продають новий автомобіль ЗАЗ 968 (у народі «Запорожець») 1983 року випуску за 50 тисяч доларів, що в гривнях становить понад два мільйони. Відповідне оголошення з’явилося на сайті AUTO.RIA ще 1 жовтня.

Судячи з опублікованих фото, автомобіль у новому стані, зокрема, він ще у рідній фарбі. Власник зберіг усю технічну документацію та пам’ятки до авто. Відповідно до показників одометра, автівка має лише 58 кілометрів пробігу.

Інформаційне агентство Волинські Новини поспілкувалося з продавцем авто Сергієм, який розповів, що «Запорожцем» вже цікавилися потенційні покупці та навіть оглядали автомобіль. Він дістався Сергію від знайомого діда, якому колись допоміг в одній справі.

«Колись, ще за союзу, поки дід стояв у черзі на отримання авто, трапилося нещастя – він зламав хребет. Тому він вніс корективи, щоб йому дали авто з ручним керуванням. Коли авто привезли, то він намагався сісти за кермо, але так і не зміг. Тож «Запорожець» просто поставили в гараж та завісили скло тканиною», – розповідає чоловік.

Кілька видань вже опублікувало інформацію про продаж, тому зараз Сергій отримує по десять дзвінків на день. Чимало з них жартівливі, але є люди, які дійсно цікавляться автомобілем та навіть приїжджали на огляд.

«Хтось пропонує купити свого корча. Люди думають: якщо ти дорого продаєш «Запорожця», то їхнього старого «Жигуля» чи «Москвича» ти можеш купити за тисячу-дві доларів. Тому основні дзвінки – це купи наше. Інші дзвонять та запитують, чи я нічого не наплутав. Також люди телефонують і кажуть, чому так дорого. Окрім того, була пропозиція обміну на Toyota Land Cruiser 200. Були й жартівливі пропозиції – поміняти «Запорожець» на нирку чи квартиру. Автомобілем цікавився музей, який не має грошей, приїжджали дивитися і бізнесмени, і присилали експерта з Польщі», – розповідає Сергій.

Він говорить, що продає автомобіль не через потребу в грошах, а просто боїться його не зберегти, тому готовий торгуватися.

«Якщо продавати цей «Запорожець» за 10 тисяч доларів, то його можуть придбати просто по приколу люди, які мають гроші, та, наприклад, сісти з кумом поїхати в ліс та вбити. Якби автомобіль зацікавив людину, яка б його зберегла, то тоді можна торгуватися. 50 тисяч доларів – це хайпова ціна. Я розумію, що ціна завелика, але якщо це авто зацікавить навіть за такі гроші, то зрозуміло, що людина буде його берегти».

Власник авто переконаний, що нового «Запорожця» вже ніде не знайти.

«Маштину як привезли, поставили, то так на ній ніхто й не їздив. Сорок кілометрів – це навіть не пробіг. З таким пробігом вона іде з заводу. Всередині «Запорожець» пахне новою машиною. Сидіння надуті, ніби барабани, на них ще ніхто не сидів. Коли авто заведеш, воно важко працює. Це було у всіх радянських машинах, тому їх потрібно було обкатувати».

Нагадаємо, волинянка Любов Антонюк разом із сином та внуком вирішила передати на потреби Збройних сил України «жигулі» покійного чоловіка.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *