Путін оголосив часткову мобілізацію

image
Оля Коновалова / 21.09.2022 / 0 Коментарів

Президент російської федерації володимир путін оголосив про часткову мобілізацію. 

Про це він заявив під час свого звернення щодо проведення фейкових референдумів в окупованих українських регіонах.

Диктатор наголосив, що мовляв, проти росії воює "колективний Захід", тому таке рішення є вимушеним.

За його словами, указ про часткову мобілізацію підписано.

"Вона стосується лише тих, хто перебуває в запасі та хто проходив службу в лавах Збройних сил рф, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід... Мобілізаційні заходи в рф розпочнуться сьогодні", - заявив диктатор росії.

Спочатку звернення путіна анонсували на 20:00 за Києвом 20 вересня, проте згодом кілька разів переносили.

Сьогодні ж російська держдума внесла до кримінального кодексу поняття "мобілізація", "воєнний стан", "збройний конфлікт". Також у рф подбали про кримінальну відповідальність за дезертирство, неявку на службу та добровільну здачу в полон.

Нагадаємо, що 20 вересня бойовики терористичних “ЛНР” та “ДНР” оголосили дати своїх псевдореферендумів. Фейкові голосування відбудуться з 23 по 27 вересня.

Про проведення “референдумів” у ці ж дні заявила і так звана влада Херсонської області. На 23-27 вересня окупанти запланували псевдореферендум у Запорізькій області.

Західні та українські військові аналітики сходяться на тому, що рішення про проведення псевдореферендумів окупанти оголосили через стрімкий контрнаступ Збройних сил України. Так, лише за тиждень активного просування українська армія звільнила 388 населених пунктів та близько 8,5 тис. кв. км території лише у Харківській області.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *