«ПВК Редан» — це чергове російське ІПСО, – луцька психологиня

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «ПВК Редан» — це чергове російське ІПСО, – луцька психологиня
image
Оля Коновалова / 28.02.2023 / 0 Коментарів

Останнім часом у Луцьку почали помічати підлітків, які відносять себе до субкультури «ПВК Редан», яка зараз набуває неабиякої популярності в росії. 

Це — неформали, прихильники аніме, які при цьому виступають проти футбольних фанатів, мігрантів і вихідців із Кавказу. Молоді люди вдягаються у футболки із зображенням павуків і цифри 4, що є відсилкою до аніме Hunter x Hunter. Вони влаштовують масові сутички та бійки, чим хочуть завоювати авторитет. Рух уже дістався України, сутички фіксували у декількох містах нашої країни. Учасників субкультури вже помітили у Харкові, Києві, на Закарпатті, в Івано-Франківську, Львові, Дніпрі та Полтаві.

Спроби заворушень були навіть і в Луцьку, проте у нашому місті поліція спрацювала на випередження.

Чому батькам українських підлітків треба звернути особливу увагу та як «ПВК Редан» впливає на дестабілізацію ситуації в Україні, яка зараз змушена воювати проти російської агресії, пояснила психологиня Світлана Сасюк.

«Є інформація, що субкультура «ПВК Редан» започаткована у рф і діє як чергове ІПСО. Українські підлітки також називають себе «ПВК Редан» та носять символіку з павуком та цифрою 4, наслідуючи героїв аніме «unter x Hunter, де Редан — спотворене росіянцями «Рьодан» 旅団 - «бригада».

Ідеологія цієї субкультури — чергове «проти всіх» і «властвованіє над міром», яке вилилося у «дати люлєй офнікам, нащадкам гопників та ультрас», адже за ідеєю, якщо їх боятимуться ультрас, значить боятимуться всі.

Вибір середньостатичного українського підлітка, який кохається естетикою аніме та рік живе у війні — передбачуваний. Тому, батьки — боріться. Ніхто цього за вас не зробить. Це ваша особиста війна за ваших дітей, у вухах яких ще досі звучить росіянська попса та паровозиком тягне за собою отакі способи «влитися та стати своїм».

Пояснювати дітям подекуди доведеться на пальцях, що це — чергова воєнна операція ворога. І що боротися наразі вашому підлітку треба з явним ворогом, а не «уявним ультрасом».

Не бійтеся говорити з дітьми. Вони потребують щирих розмов та чесності, вони як ніколи розгублені та дезінформовані і спраглі на прийняття. Не бійтеся почати розмову з ними першими. Запропонуйте їм знайти інформацію про цю субкультуру, проаналізувати та критично осмислити. Запропонуйте їм відповісти на просте запитання: кому зараз вигідно, аби силовики були зайняті ловінням підлітків? Кому вигідно, аби українські молоді люди знищували один одного?

Кінець кінців «бути крутим» зараз способів багато. Є величезна купа силових гуртків, є волонтерство, є можливість працювати та заробляти власним коштом. Іноді дитині потрібна ваша віра в нього та підтримка і скерування його енергії у потрібному напрямку», - зазначає Світлана Сасюк.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *