П'ята річниця після смерті Миколи Романюка: яким запам'ятали мера Луцька. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • П'ята річниця після смерті Миколи Романюка: яким запам'ятали мера Луцька. ФОТО
image
Яна Горчинська / 03.02.2022 / 0 Коментарів

3 лютого 2022 року минає п'ять років з дня смерті Миколи Ярославовича Романюка.

Заслужений економіст України Микола Романюк впродовж 2010 до 2017 року був Луцьким міським головою. До цього він був головою Волинської обласної державної адміністрації та директором  Волинського головного регіонального управління Публічного акціонерного товариства КБ «Приватбанк».

Під час головування Миколи Ярославовича відбулося масштабне оновлення Луцького залізничного вокзалу. Офіційне відкриття відбулось 26 жовтня 2012 року, а згодом вокзал віднесли до списку найгарніших в Україні.

Водночас у Луцьку розпочали працювати над туристичною привабливістю. 2012 року офіційно відкрили Центр туристичної інформації та послуг.

Микола Романюк активно співпрацював із закордонними партнерами. Зокрема, завдяки програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна вдалося реконструювати міський зоопарк.

У 2012 році відкрили Центр надання адміністративних послуг. З часу відкриття луцький ЦНАП і стали називати одним із найкращих в Україні і часто показували нову споруду гостям міста.

За час головування у Луцьку капітально відремонтували понад 100 доріг та два шляхопроводи – на Соборності-Перемоги та на Ківерцівській. Реконструювали вулицю Лесі Українки, освітлили пішохідні переходи і продовжили будівництво системи зовнішнього освітлення. До кінця 2016 року у місті оснастили світильниками близько 70 пішохідних переходів. Сучасне освітлення встановили й на меморіальному комплексі «Вічна слава».

Також під час головування Миколи Романюка активізувалися й ремонти прибудинкових територій. За ініціативи мера, жителі приватних забудов  почали купувати сміттєві контейнери.

Крім того, останніми роками Луцьк став славитися впровадженням заходів щодо енергоефективності. Також у місті запрацював центр енергоощадження та енергоефективності, де кожен лучанин матиме змогу отримати консультацію щодо впровадження енергоощадних заходів у своїй квартирі та своєму будинку.

Під час головування Миколи Романюка у Луцьку започаткували конкурс громадських ініціатив, за підсумками якого найкращі ідеї громадськості вдається реалізувати у співфінансуванні 90% з бюджету міста та 10% – за кошти лучан.

Крім того, міський голова Микола Романюк став першим мером, який підписав розпорядження «Про забезпечення людям із вадами зору доступу до інформаційної продукції», згідно з яким при замовленні поліграфічної продукції інформаційного характеру, що стосується міста Луцька та діяльності міської влади, слід забезпечувати друк не менше одного відсотка такої продукції шрифтом Брайля.

Микола Романюк був ініціатором зміцнення стосунків Луцька та Волновахи. У такий спосіб міська влада і лучани висловлювали усій Східній Україні, а особливо мешканцям Волновахи на Донеччині, свою підтримку. Крім того, Микола Ярославович доклав чимало зусиль до будівництва храму у Волновасі в пам'ять про загиблих воїнів.

31 січня 2017 Миколу Романюка госпіталізували до реанімаційного відділення Луцької міської клінічної лікарні у важкому стані. Він помер 3 лютого, не приходячи до свідомості. Поховали Миколу Романюка у селі Золочівка Рівненської області.

Того ж року Миколі Ярославовичу посмертно присвоїли звання Почесного громадянина Луцька та Почесного громадянина Волновахи.

 

Сьогодні, через п'ять років після смерті Миколи Романюка, лучани пригадують, яким був міський голова та діляться спогадами про нього.

«Завжди усміхнений , завжди позитивний, завжди оптимістичний, завжди з добром до людей! В будь-яких негараздах завжди завершував фразою «Все буде добре» , так воно й було!  Сьогодні минає 5-ть років з дня коли не стало Миколи Ярославовича! Царство Небесне!», – написав про Миколу Ярославовича його син Валентин Романюк.

 

 

 

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *