Рада звільнила трьох міністрів: що відомо

image
Назар Тарадюк / 20.03.2023 / 0 Коментарів

Верховна Рада звільнила міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова та міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна.

Про це повідомляють народній депутати від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко та від «Голосу» Ярослав Железняк.

Відставку Федорова підтримали 298 депутатів, а Рябікіна — 303. «За» відставку Шкарлета проголосували 295 народних депутатів, ще один виступив проти та пʼять утрималися.

За словами депутатів, Рябікіна розглядають на посаду посла України в Китаї. Він пробув на посаді міністра з 4 листопада 2021 року. До цього Рябікін у різні роки обіймав посади посла України в Данії, заступника голови КМДА, гендиректора Міжнародного аеропорту «Бориспіль». З 2020 року він очолював Державну митну службу України.

А Михайла Федорова мають призначити на нову посаду. Він стане віцепрем'єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністром цифрової трансформації. Його кандидатуру на нову посади мають внести у Раду на найближчому засіданні.

А на місце Сергія Шкарлета мають призначити директора Малої академії наук та військовослужбовця Оксена Лісового.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *