Ракетні удари росіяни планували ще з початку жовтня, - Генштаб ЗСУ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Ракетні удари росіяни планували ще з початку жовтня, - Генштаб ЗСУ
image
Оля Коновалова / 10.10.2022 / 0 Коментарів

Генеральний штаб Збройних Сил України заявив, що росіяни планували ракетні удари по українській столиці та інфраструктурі ще з початку жовтня.

За даними воєнної розвідки України, російські окупаційні війська отримали вказівку з кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня.

Цілями визначалися саме об’єкти критичної цивільної інфраструктури та центральні райони густонаселених українських міст.

8 жовтня на аеродром “Оленья” з аеродрому ”Енгельс” було перебазовано сім стратегічних бомбардувальників Ту-160 та споряджено їх крилатими ракетами Х-101.

На зовнішній рейд Севастополя було виведено 6 носіїв крилатих ракет з сорока ракетами “Калібр”.

Основною метою країни-терориста було знищення ТЕС, створення паніки серед українців та залякування європейської громадськості.

Станом на 12.26 атаковані Київ, Львів, Дніпро, Харків, Хмельницький, Чернігівщина, Житомирщина та інші регіони.

Зокрема, задіяно 8 літаків Ту-95, 3 – Ту 160 з районів Каспійського моря та Нижнього Новгорода, кораблі та наземні ОТРК «Іскандер».

Станом на 12.26 російська армія застосувала понад 83 крилаті ракети. Протиповітряна оборона Повітряних Сил, у взаємодії з підрозділами ППО Сухопутних військ, збила 52 повітряні цілі. 43 з них – крилаті ракети.

Крім того, ворог задіяв для ударів іранські БПЛА типу Шахід -136 з території білорусі та тимчасово окупованого українського Криму. За попередньою інформацією 9 з них — знищено.

Нагадаємо, 10 жовтня ворог завдав масованого ракетного удару по низці українських міст.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *