«Рамштайн-3»: хто і яку зброю надасть Україні

image
Оля Коновалова / 16.06.2022 / 0 Коментарів

«Контактна група з питань оборони України» у форматі «Рамштайн», яка відбулася 15 червня 2022 року в Брюсселі, опрацювала деякі важливі для України питання щодо озброєння.

Як повідомив міністр оборони України Олексій Резніков третя зустріч у форматі «Рамштайн» показала єдність НАТО і готовність надавати більше зброї для боротьби за свободу і незалежність. Зустріч проводилась за ініціативи Міністра оборони США Ллойда Дж. Остіна III та участі Голови об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі з метою зміцнення обороноздатності України за участі очільників оборонних відомств близько 50 держав світу. Україну представили глава оборонного відомства Олексій Резніков та заступник Головнокомандувача ЗС України генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Він нагадав, що Грузія, Молдова та Еквадор «вступили до клубу».

Як повідомив Міністр оборони України, за підсумками зустрічі буде поставлено більше озброєння Україні. Це 155-мм гармати, HIMARS, Harpoons та інші, вертольоти зі Словаччини, артилерія з Канади, Польщі та Нідерландів, РСЗВ від Німеччини. І дещо ще.

«Україна продовжить боротьбу за свободу і незалежність. Наші партнери продовжать підтримувати Україну. НАТО має найбільшу єдність у своїй історії. Україна переможе», — зазначив Олексій Резніков.

Окрім того, пакет військової допомоги на суму 1 мільярд доларів для України від США міститиме:

  • 18 155-мм гаубиць;
  • 36 тис. 155-мм снарядів;
  • 18 тактичних автомобілів для транспортування гаубиць;
  • додаткові снаряди до HIMARS;
  • 4 автомобілі для ремонту техніки;
  • 2 системи берегової охорони з ракетами "Harpoon";
  • тисячі захищених радіостанцій і оптичних пристроїв, в тому числі й нічного бачення.

Допомога почне надходити з серпня, додав Остін.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *