Раптова перевірка бойової готовності в білорусі: контекст і цілі

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Раптова перевірка бойової готовності в білорусі: контекст і цілі
image
Назар Тарадюк / 21.06.2024 / 0 Коментарів

Міністерство оборони республіки білорусь оголосило про проведення раптової перевірки готовності з'єднань і військових частин Збройних сил до виконання завдань за призначенням.

Захід передбачає використання полігонів і ділянок місцевості в Брестській і Гомельській областях, - інформують в Центрі національного спротиву.

Перевірка зачіпає військові частини і підрозділи оперативних командувань, сил спеціальних операцій, ракетних військ і артилерії, ВПС і військ ППО. На першому етапі раптової перевірки буде відпрацьовано питання оперативного зайняття призначених районів, їхньої інженерної підготовки, організації охорони та оборони, а також заступлення на бойове чергування. Надалі військовим частинам належить виконати навчально-бойові завдання.

Міністерство оборони також попередило громадян про можливий рух бойової техніки дорогами загального користування, що може спричинити тимчасові незручності. Проведення цієї перевірки відбувається на тлі повідомлень Державного прикордонного комітету білорусі про нарощування сил з українського боку кордону і можливі провокації.

Зі свого боку, Україна заявила про будівництво оборонних фортифікацій на кордоні з білоруссю, спростовуючи звинувачення в провокативних діях. Державна прикордонна служба України зазначила, що заходи вживаються у відповідь на використання білоруської території російськими військами для вторгнення в лютому 2022 року.

На тлі перевірки бойової готовності в білорусь прибув глава фсб росії олександр бортніков. Літак Ту-154М СЛО РФ із реєстраційним номером RA-85019 вилетів із московського аеропорту "Внуково". Разом із бортніковим прилетіла делегація співробітників фсб.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *