Реекспорт підсанкційних товарів до рф: ЄС посилить контроль

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Реекспорт підсанкційних товарів до рф: ЄС посилить контроль
image
Назар Тарадюк / 11.03.2023 / 0 Коментарів

Посилити торговельний контроль, щоб передові технології та інші товари не потрапляли до росії, закличуть країни, в яких спостерігається сплеск імпорту цих товарів з ЄС.

Про це пише "Слово і Діло" з посиланням на Bloomberg.

ЄС та його союзники дедалі більше зосереджуються на усуненні будь-яких лазівок і запобіганні обходу санкцій, запроваджених проти росії.

Відомо, що експорт передових напівпровідників, інтегральних схем та інших технологій з ЄС та країн «Великої сімки» до країни-терориста значно скоротився. Та постачання до таких країн, як Туреччина, ОАЕ, Казахстан та інші країни Східної Європи та Центральної Азії, різко зросли. У свою чергу, виріс експорт з цих країн до рф.

Європейський Союз планує закликати треті країни, які різко збільшили імпорт передових технологій та інших товарів із ЄС, посилити свій торговельний контроль, аби ці товари не потрапляли до росії в обхід запроваджених проти москви санкцій.

«Мета запиту на посилений моніторинг – визначити, чи підпадають підсанкційні товари до росії. За словами одного з джерел, запит, який включатиме розширення відстеження і збору інформації про торгові потоки, застосовуватиметься до сотень товарів і технологій, що підпадають під санкції, які можуть бути використані у військових цілях», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, у п’ятницю, 10 березня, уряд Канади оголосив про заборону імпорту російської сталі та алюмінію в межах режиму санкцій за повномасштабне вторгнення рф в Україну. Раніше писали, що росії вдається обходити санкції Європейського Союзу та «Великої сімки», щоб забезпечити постачання електроніки для війни в Україні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *