Релігійній організації віддали землю в центральному парку Луцька

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Релігійній організації віддали землю в центральному парку Луцька
image
Оля Коновалова / 26.10.2022 / 0 Коментарів

Ділянку площею 0,137 га, яка розташована у центральному парку міста Луцька віддали в постійне користування релігійній громаді Церкви християн віри Євангельської "Сіон".

Відповідне рішення депутати Луцькради ухвалили під час сесії сьогодні, 26 жовтня.

Йдеться про ділянку біля Луцького зоопарку. 

До слова, журналісти вже писали, що дозволу побудувати приміщення під храм ніхто релігійній громаді Церкви ХВЄ «Сіон» ніколи не надавав.

«У часи Радянського Союзу там був металевий виставковий павільйон Товариства винахідників і раціоналізаторів. У 90-х роках його приватизував місцевий бізнесмен Василь Герилів, використовував як склад-магазин, а в 2011 році перепродав нині покійному пастору Анатолію Прохору, оформивши все як договір пожертви нерухомого майна.

У 2011 році представники релігійної громади звернулися до Луцької міської ради, аби надати їм дозвіл на проведення реконструкції виставкового павільйону для розміщення там Християнського молодіжного центру, оскільки сам павільйон є власністю цієї церкви. Але отримали відмову.

Земельна ділянка не має кадастрового номера, це – територія парку, на якій заборонене капітальне будівництво.

Представники церкви самовільно переобладнали павільйон під храм, а тепер хочуть узаконити цю дію. Отримавши у власність землю, вони зможуть тимчасову споруду перетворити у капітальну».

Зрештою, депутати таки проголосували за надання релігійній організації релігійної громади Церкви ХВЄ «Сіон» в постійне користування земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій (03.04) на вул. Глушець, 4 у м. Луцьку.

Читайте також: У Луцьку забудовника звинувачують у махінаціях. ВІДЕО

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *