Романюк Назар: з України виїжджали вантажівки повні зерна, а поверталися з гуманітарною допомогою

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Романюк Назар: з України виїжджали вантажівки повні зерна, а поверталися з гуманітарною допомогою
image
Оля Коновалова / 22.08.2022 / 0 Коментарів

На території Ківерцівської громади зовсім скоро стартує будівництво містечка для внутрішньо переміщених осіб. Будівельні матеріали для цього надають різноманітні закордонні організації.

Як повідомив начальник відділу транспорту Волинської ОДА Назар Романюк, станом на сьогодні у шведському центрі допомоги, які розташований в с. Озеро Ківерцівської громади, проживають понад 100 людей.

"Цей центр на Волині функціонує вже більш як 30 років і раніше у них була ініціатива збудувати літній табір для дітей. Але зараз в українців інші потреби, тому ми спільно з Офісом Президента звернулись до них з пропозицією модернізувати цей проєкт і створити не літній табір, а ціле містечко, в якому буде житло для внутрішньо переміщених осіб", - пояснив Назар Романюк.

Наразі в цьому центрі проживають багато людей з Харківщини, Маріуполя, Донеччини, Київщини та Чернігівщини. 

Назар Романюк наголосив, що житло для переселенців це будуть не звичайні каркасні будиночки, а повноцінні будинки, в яких люди проживають у Швеції.

"Один з тих будинків, які вони побудували за три дні, а він приїхав в трьох вантажівках, так от там з пульта включається опалення. Там немає котла, газу, але в ньому повністю тепла підлога, і цього, запевняють конструктори, буде цілком достатньо для зимового періоду", - запевнив Назар Романюк.

Усі будівельні роботи, прокладання комунікацій та навіть благоустрій території роблять саме шведські спеціалісти. Позитивним рушієм у цьому питанні свого часу став візит заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка на Волинь.

"Ця ініціатива спочатку мала відбутися у Львові, але вони побачили приїзд на Волинь Кирила Тимошенка, готовність до співпраці голови Волинської ОВА Юрія Погуляйка, місцевої влади. Вони побачили, що матимуть тут чітку співпрацю, а не складну бюрократичну машину, і через 4 дні після візиту Кирила Тимошенка на Волинь британці приїхали у Варшаву, потім сюди до нас на Ківерцівщину і сказали, що вже оплатили перший вантаж, який їде сюди", - зазначив Назар Романюк

Деталі — у відео.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *